Krémes hármas │ avagy leghatásosabb kencéim

november 28, 2014



Ahogy beköszöntött az ősz elejét vettem az ilyenkor rám oly jellemző száraz foltoknak az arcomon, kezemen  és gyorsan felhalmoztam többféle krémet is hogy megelőzzem a bajt.
Az akció sikeresnek mondható, már javában tart a fűtés szezon  kiszáradt bőr meg sehol.
Na jó, ez így nem teljesen igaz mert ezen a héten egy kellemes kis influenzát sikerült kihordanom ami azért megviselte az orromat de ennyi. A nyár végén elszenvedett "vegyszer balesetem" okozta sebeknek is már csak halvány nyomát látni köszönhetően ezeknek a krémeknek amikről részletesebben olvashattok ebben a bejegyzésben.


Nem a legkedvesebb időtöltés nálam a testápolás, kimondottan utálom kenegetni magam: ragad  kezem-lábam, alig szárad, befogja a ruhát az ágyneműt. Macera a köbön. Ha megnézitek ezek sem  kifejezetten testápolók: van itt sarokpuhító, kézápoló és egy amolyan mindenre jó ápoló krém. Mindhármat bátran merem ajánlani ha gyulladáscsökkentő, extra hidratáló vagy puhító krémek után keresgélnétek.


Teafaolajos sarokápoló
U&W

Száraz, repedezett sarok, kemény megvastagodott bőr ápolására ajánlott készítmény teafaolajjal. A teafaolaj gombaölő hatása révén gátolja a gomba elszaporodását. Minden bőrtípusra alkalmazható.
A márka számomra ismeretlen,  pár hónappal ezelőtt egy hipermarket legeslegalsó polcán lapult ez a tégely ha jól emlékszem aloe vera változatban is. Lábra való termékről van szó de én legtöbbször mégis a kezeimre szoktam kenni.
 Nyáron biztosan jól jött volna hűsítő hatása valamint annak is jószolgálatot tehet aki izzadós esetleg gombásodásra hajlamos mert a teafa szárító és vírusölő tulajdonsága segíthet ezen. Elsősorban a teafa szárító hatása miatt vettem meg (egyébként hatalmas tétel, ha jól emlékszem majd 400ft volt) a kezemen megjelenő szemölcs szerű pöttyök leszárítására. Kiderült hogy nem szemölcsökről volt szó, így kipróbáltam lábpuhítóként is és valóban működik.


100ml kiszerelés,víz bázisú mégis kicsit puding szerű. Gyorsan beszívódik de annyira más állagú mint egy hagyományos kézkrém. Nem tudom leírni, olyan mintha joghurtot kenegetnék :) mégis gyorsan felszívódó krémről van szó. Azonnal érezhető a puhaság kézen és lábon egyaránt, nem tart ugyan sokáig de ideig-óráig tényleg mint a babapopsi.
Az illata "natúr" a javából, leginkább természetesen a teafaolaj érezhető. Annak ellenére hogy a csomagolás szerint naturkozmetikumról van szó az összetevőlistában (ha nem is listavezető) de megtalálható a szilikon, emellett persze a  glicerin és  urea valamint a kókuszolaj, napraforgóolaj és különféle állagjavító és tartósítók is szerepelnek a listán. Ez esetben kissé megtévesztő a natúr kifejezés, bár engem nem zavar.

Lelőhely: Tesco




 Intenzív Hidratáló krém
Himalaya Herbals


Hidratálja és táplálja a száraz, nagyon száraz bőrfelületet. Könnyen beszívódik, nem hagy zsíros érzést a bőrön. A búzacsíra gazdag E-vitamin forrás, mely táplálja a bőrt, védi azt a környezeti hatásokkal szemben. Az édes mandula hatékony természetes hidratáló, hatékonyan ápolja még a nagyon száraz bőrfelületet is.
Örökös kedvenc a Himalaya bőrápoló pontosabban a hagyományos világos csomagolású tégely (de az most nincs itthon) Ez is ugyanolyan hatékony csak épp annak egy hangyányit jobban szeretem az illatát. Nem tudom miért de ez kék változat egyébként valamivel drágább mint a világos csomagolású változat fogalmam sincs miért. (?)
Én még csak ilyen tégelyes testápolókat próbáltam a márkától, annyira beváltak hogy nincs kedvem flakonos verziókat próbálgatni. Engem nem zavar, hogy bele kell nyúlni, sőt az sokkal rosszabb mikor a fele termék még benne van a flakonban de már kínszenvedés egy cseppet is kisajtolni. 

Én a "táska-kompatibilis"  kiszerelést részesítem előnyben és mert gyorsan beszívódó termékről van szó bárhol bármikor előkapható. Az előző krémhez képest ebből nagyobb mennyiséget használok alkalmanként, na nem mint szükséges lenne de annyira szeretem az illatát hogy nem ritkán túlzásba esek...
Kivörösödött, kiszáradt orra és környékére nélkülözhetetlen. A héten én is betegeskedtem de idejében elkezdtem kenegetni vele a vöröslő orromat így végül is megúsztam a kiszáradt, kisebesedett mizériát.

Azt szeretem benne, hogy még a legdurvább bőrszárazságot is pár napon belül maradéktalanul helyrehozza. A hagyományos Nivea tégelyes krémhez tudnám hasonlítani a hatását csak a Himalaya sokkal praktikusabb; könnyedebb textúra, gyorsan beszívódik. Megelőzésre és dehidratálásra is tökéletes termék.
Nálam ez az 50ml kiszerelés napi 3x használat mellett kb. 1 hónapra elegendő 500ft-ért cserébe ez elég jó ár. A 150ml-s kiszerelés kb. 1200ft tehát lényegesen jobban megéri az árát.

Lelőhely: Rossmann, Dm, Müller, Tesco,


Körömvirágos kézápoló
Vis Vitalis

Liposzómás vitamin, glicerin és körömvirág kivonat tartalma hatékonyan védi és rehidratálja a bőrt. Rendszeresen igénybevett bőr kezelésére is ajánljuk.


Egy eurós boltban bukkantam rá  erre a körömvirágos krémre ha jól emlékszem alig három száz forintért, nos az árát jócskán felülmúlja annyi bizonyos.  Amellett hogy 100ml-s kiszerelésről van szó ebből van szükség alkalmanként a legkevesebb mennyiségre az említett krémek közül.
Köztudottan a körömvirág az egyik leghatásosabb gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató. Elősegíti a sebgyógyulást, a hegesedést.  Nekem a gyulladáscsökkentő hatása miatt volt szükséges egy új tisztítószernek köszönhetően csúnya vörös foltok jelentek meg a ujjaim közt és sehogy sem akartak eltűnni. Ez a krém hámosított és a fel-fellángoló gyulladást is lelohasztotta.Sajnos önmagában volt elég a gyógyuláshoz - azon végül csak egy erős szteroidos krém segített - de a már elviselhetetlen égető érzést és a vöröslő látványt nagy mértékben csökkentette ez a zsírbázisú áttetsző krémszerű krém.
Leginkább a viaszhoz tudnám hasonlítani, miután felkenem és alaposan eldolgozom olyan mintha kesztyűt húznék és megóvna a hidegtől és  kiszáradástól.

Illata összetéveszthetetlenül körömvirág, a három közül a legzsírosabb állagú de nem a zavaró fajtából. A körömvirág ugyancsak a 11. az összetevőlistában megelőzi paraffin, glicerin, urea és mindenféle zsíralkoholok de emellett E-vitamint, gyulladást csökkentő és sebgyógyulást elősegítő  Allantoint  tartalmaz.

Lelőhely: Euro Market

  
Játék emlékeztető!


Megragadnám az alkalmat és emlékeztetnélek Titeket hogy a meghirdetett karácsonyi nyereményjáték a végéhez közeledik.
 Rekord számú jelentkezőt vonzott eddig a játékfelhívás (Amit ezúton is köszönök!) de lelkifurdalásom lenne ha nem hívnám fel a figyelmet még időben hogy a játék hétfő este véget ér. Aki szívesen játszana - és még nem jelentkezett - az ide kattintva elolvashatja mi a teendő ha részt szeretne venni a játékban.




Ennek az igénytelen növénynek a virága sebgyógyulást elősegítő, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és immunerősítő hatással rendelkezik. Nehezen gyógyuló, burjánzó, enyhébb égési, vágott vagy forrázott sebek, hegesedések, ekcéma, bőrviszketés, pattanások, véraláfutás, enyhébb napégés gyógyítására is alkalmas. Külsőleg a körömvirág kenőcs alkalmazható.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/11641/a-sokoldalu-koromvirag
Ennek az igénytelen növénynek a virága sebgyógyulást elősegítő, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és immunerősítő hatással rendelkezik. Nehezen gyógyuló, burjánzó, enyhébb égési, vágott vagy forrázott sebek, hegesedések, ekcéma, bőrviszketés, pattanások, véraláfutás, enyhébb napégés gyógyítására is alkalmas. Külsőleg a körömvirág kenőcs alkalmazható.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/11641/a-sokoldalu-koromvirag

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook