Kedvencek│ Június '17

július 16, 2017



A tikkasztó melegre tekintettel június hónapban se vittem túlzásba a sminkelést, bár ahhoz képest hogy júliusban már  alapozót se viselek itt még egészen sok sminket használtam.  Például a Rimmel Stay Matte púdert és a Maybelline kontúrtermékét. Utóbbiért nem mondom, hogy odáig vagyok de tartósabb mint vártam, mert általában a krémes állagú termékek nálam nem működnek. A L'oreal Infallible kontúrpalettája után kellett egy kis idő hogy újra próbálkozzak hasonló állagú kontúrokkal. Mégis így is hamar eltűnik az arcomról de az tökéletesen eltalált árnyalat valamennyire kárpótol. Meglep viszont, hogy ennél a terméknél a világos szín is használható bátran a hétköznapokon is, nem túl fényes vagy csillogó hatású . Lassabban is fogy mint azt én gondoltam szóval mondhatjuk ez a hónap legnagyobb meglepetése számomra.

Szempillaspirálok közül felváltva használtam a Rimmel Scandaleyes és a Maybelline Colossal Big Shot variációt amit tavasszal  végkimerülésig használtam de mostanra fájó búcsút kellett vennem tőle mert  kettévált a kupak és a spirálrész. A népszerű Lovely K-lips szettből a kezdeti lelkesedésem után mostanában már csak a ceruzát használom, állandó tartozéka a táskámnak. Méltán lett népszerű ajakra való, valóban nagyon kényelmes viselni és meglepően tartós is de több árnyalatban nem tervezem beszerezni, bőven elég ez az egy. Jóból is megárt a sok.

Evett a fene hogy valamit ki kellene próbálni a Trend it up vonalból de sminktermékei közül semmi nem csigázott fel igazán, így végül egy körömlakkra esett a választásom, a 020-as picit lilás beütésű nude  árnyalatára. Túlzás nélkül mondhatom, hogy júniusban végig ezt viseltem. Jobban mondva ezt is. Tartósságra semmi extra de jól esett a szín-orgia után egy kicsit natúrabbra venni a körmeimet és erre ez az árnyalat éppen kapóra jött. Insta kép róla itt.

isana, balea, rexona maximum protect izzadásgátló, trend it up körömlakk, lovely k-lips

Balea mangós spray-on testápoló az új  kattanásom az elmúlt hetekben, egyben életem első testápolója amit nem csak hogy elhasználtam de tettem ezt mindössze 2 hónap alatt, rekordgyorsasággal. Finom édes gyümölcsillat, hasonlít a mangós ízesítésű ice tea,  gyorsan beszívódik és hidratál  ragacsosság nélkül. Még jobb lett volna ha valóban permetként adagolja a terméket és nem kell kifújás után kézzel eldolgozni ami azért volt macerás mert ha az egyik kezemmel  eldolgoztam a terméket akkor már képtelenség volt csúszós kézzel bárhová máshová is adagolni belőle. Persze, mondhatjátok hogy fújhattam volna előbb mindenhová és aztán eldörzsölni a testemen de nem, nem tettem.... mert persze rendre csak utólag jutott eszembe :D

Isana Hello Spring tusfürdőzselét még tavaly nyáron tankoltam fel jó párat, mert a lédús baracklére emlékeztető illat függővé tett. Júniusban előkerült a titkos tartalék ami nevével ellentétben a legkevésbé sem zselé, inkább gél. Mindegy is minek hívjuk, finom édes őszibarack illat, bőrön nem túl tartós de a tusolás ideje alatt felüdít. Rengeteg jobbnál jobb tusfürdő sorakozik a polcon de egyik sem ennyire "innivaló" mint ez. Ha a testápoló spray mangós ice tea, akkor ez egyértelműen barackos jeges tea.

Tavaly még ódzkodtam a Rexona Maximum Protection izzadásgátló kipróbálásától mert nem gondolnám, hogy hosszútávon jót tesz bárkinek ha meggátolja  a verejtékezést viszont  június vége felé tartósan  magasra szökött a hőmérő higanyszála, az akkori izzadásgátló spray pedig hatástalannak így muszáj voltam valami erősebb után nézni. A kék csomagolású, Clean Scent változatra esett a választásom, amolyan tisztaság illata van amit egész nap érezni. Első néhány alkalommal csak esténként kentem fel, reggel maradt a szokásos spray. Kiválóan megelőzi a kellemetlen szagok kialakulását egy egész napon át és emellett még a kellemes illata is intenzíven megmarad a nap végéig is akár. Ennek ellenére nem szeretnék "rászokni" és amint enyhül az időjárás visszatérek a megszokott dezodorokhoz. 

Avon Foot Work kidörzsölődés elleni stift a világ legklasszabb találmánya, esküszöm. Hitetlenkedve de csak azért is megrendeltem, pedig biztos voltam benne hogy nem létezhet olyan termék ami megoldja a feltört lábak, vízhólyagok és egyéb (új) cipő okozta kellemetlenségeket. És mégis! Nem vagyok rá büszke, de az utóbbi alig 1 hónapban 5 azaz ÖT új lábbelit is vásároltam  - instán már posztoltam is legalább kettőről képet - és jelentem egyiktől sem lett vízhólyag, vagy horzsolta volna ki lábam. Múlt hétvégén viszont bent  maradt a munkahelyemen  és egy tavalyról átmentett szandit avattam fel újra a "csodastift" nélkül, meg is lett az eredménye.

A Balea Professional Oil Repair Expressz hajkúra tubusaiból már kettővel is elhasználtam annyira puhává és selymesen lágy tapintású tőle a hajam. Extra száraz hajra való amilyen az enyém is, argán olajjal segít kordában tartani a gubancolódásra extrán hajlamos sörényemet. Egy tubus nekem 2 használatra elegendő, csekély mennyiség (20ml) 250ft körüli áron de ezentúl időről időre biztosan újra fogom venni. Hetek telnek még el mire eljutok a fodrászhoz, addig viszont a hajápolási rituálém elengedhetetlen lépése marad. 


Végezetül essen szó kicsit néhány arcápolási kedvencről, tervezek erről egy külön bejegyzést is mert lenne miről írnom. Esti és most már a reggeli arctisztításom része is a Cosmia normál és vegyes bőrre való micellás víz ami pünkösdirózsa kivonatot tartalmaz. Bevallom ez a pünkösdirózsát első néhány alkalommal kifejezetten kellemetlennek találtam, az előző Garnier rózsaszín kupakos micellás vizemhez képeset legalább is aminek semmi illata nem volt. Mostanra  viszont megszoktam és egyáltalán nem érzem. Számomra  ugyanannyit nyújt mint az említett Garnier vagy  Nivea, Eveline vagy bármelyik másik. Nem csípi a szemem, a szemsminkkel is pont annyira birkózik meg mint a többi (vagyis mindenképp szükség van sminklemosóra is)  és nem  is ragad.

Éjszakai szemkörnyékápolóm jelenleg a Balea Aqua algás golyós szemkörnyékápolóját használom a nemrég bemutatott JimJams  Photoionic masszírozó szemkörnyékápoló készülékemmel. Különösebben nem érzem, hogy bármi hatása lenne a gélnek viszont a fémgolyós fej annyira hűsítő érzés hogy ha másra nem is, legalább felfrissülésnek megteszi. Ragad és nehezen szívódik be  bár az is igaz, hogy a  készülék miatt adagolom is bőven mert így könnyebben siklik rajta a masszírozó fej. Akit érdekel közelebbről is az ionos szemkörnyékápoló készülék annak ajánlom figyelmébe a róla szóló részletes bejegyzést. 

Utolsóként említenem a legeslegkedvencebb termékemet ami az elkövetkezendő hónapokban is biztosan az is marad: nem más mint  a Vichy Idéal Soleil napvédő arcpermet. Mindössze 75 ml és ha jól emlékszem teljes áron 3990,- forintos áron kapható a patikákban de most többféle kuponos akciók is vannak a Vichy háza táján így akár olcsóbban is beszerezhető. Én is így tettem szert rá és milyen jól tettem hogy ezt, és nem a LRP hasonló napvédő spray választottam. A legfontosabb különbség hogy valóban permet ami annyit tesz, gyönyörűen porlasztja a terméket Nem folyik, nincs szükség a kezünkre ahhoz hogy egyenletesen jusson mindenhová belőle. Imádom, hogy nem kenődik el a szempillaspirál, hogy finom az illata és hogy 50 faktoros(!)

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook