Bűnős élvezet I TÚRÓGURU
március 07, 2014
Édesség még nem szerepelt a blogon, most akkor ezzel a kalóriabomba finomsággal "megtöröm a csendet". Tudom, nem szép dolog hogy épp most, a diéták és méregtelenítés időszakában rukkolók elő egy ilyen bejegyzéssel. A hétvégén találtam a receptet és annyira megnyerő volt a róla készült kép (nem ez a kép, ez a saját túrógurum) hogy azonnal kiakartam próbálni. A fotó is gusztára sikerült ezért bátorkodtam megosztani ezt a receptet.
Ugye a Pöttyös Guru süti változata akarna lenni, hasonlít ugyan az ízük de a recept szerinti karamell mennyiség szerintem kevés ahhoz hogy igazán "Guru" íze legyen. Isteni és kalóriadús tudom, de kedveskedhetünk vele családnak/párunknak és nem muszáj az egészet nekünk befalni.
A recept 8 adagra szól, nekem ennél sokkal többnek tűnt de a fiúk így is elpusztították a nagy részét még aznap. Ahogy látni fogjátok 5 dl habtejszínről szól a túrókrém hozzávalólistája, én viszont legközelebb minimum 1dl-vel kevesebbet fogok felhasználni mert rengeteg hab lett, bár imádom a túrót azért kevesebb is elég és inkább a karamell rétegből kell nagyobb mennyiség hogy még karakteresebb legyen a végeredmény.
Hozzávalók 8 adaghoz:
A kakaós piskótához
- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
A túrókrémhez
- 50 dkg túró
- 5 dl növényi tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
A karamellhez
- 15 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
A csokimázhoz
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg mogyoró (pörkölt, aprított)
♥Az 5 tojásból piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni. ( itt egy piskóta recept, ha valakinek szüksége lenne rá, de ne feledjétek a cukrozatlan kakaóport! ) Az én piskótám nem lett a legjobb, a képen se nagyon látszik
♥A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az alaposan megmosott, lereszelt citromhéjat és a kifacsart citromlét.
♥A cukrászhabból vagy növényi tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keveréket.
♥15 dkg kristálycukrot aranybarnára karamellizálunk, majd felöntjük 2 dl tejszínnel, és kavargatjuk, amíg a karamell elolvad benne, és kissé besűrűsödik. Megvárjuk, míg kihűl. ( Aki még nem készített otthon karamellt (ahogy eddig én se) annak egyenesen ijesztő lehet ahogy a megbarnult és összeolvadt cukorhoz hozzáöntjük a tejszínt, először egy brutális állagú valamit kapunk :) Aki szereti a karamell karakteres ízét annak javaslom minimum 20dkg cukrot karamellizáljon hogy a sütiben érezhető legyen!)
♥A piskótára rákenjük a túrókrém felét, rácsorgatjuk a tejszínes karamellát, és betakarjuk a túrókrém másik felével. (A megadott hozzávalókból nekem két közepes tepsi süteményt sikerült alkotni, ezért csak egy-egy réteg túrókrémet használtam és erre került a karamell)
♥Vízfürdőben megolvasztjuk a tetejére szánt étcsokit, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, és homogénre keverjük.
♥A túrós krémen eloszlatjuk a csokimázat, és megszórjuk az aprított, pörkölt mogyoróval.
♥Fogyasztás előtt behűtjük. ( mint minden sütés nélkül készült édességnél itt is fontos, hogy pár óra hűtőbe kerüljön, vagy még jobb ha egy egész éjszakára)
Kóstoltátok
már ezt a sütit?
2 hozzászólás
uuu de nagyon jól néz ki *-* biztos, hogy meg fogom csinálni *-* nagyon guszta! : ) köszi a receptet!
VálaszTörlésAlig várom, hogy kipróbáljam! Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés