JimJams Photonionic│ Fényterápiás szemkörnyék masszírozó készülék

július 01, 2017



Néhány nappal ezelőtt akadt meg a szemem a JimJams Photonionic szemkörnyékápoló készülékén és igaz, hogy kissé szkeptikusan állok az ehhez hasonló  kütyükhöz - kiváltképp az olyan méregdrága szilikonos arctisztítókhoz amik néhány napja ellepték a videómegosztót -   mégis régóta érdekelt hogy valójában mit is tudhatnak. Karácsony tájékán is nézegettem a JimJams készülékeit, van belőlük arctisztító,  arcfiatalítást ígérő változat és ez a fényterápiás szemkörnyékápoló. Mivel van egy jólszuperáló, pár  forintos arctisztító masinériám így kizárásos alapon csak ez utóbbi jöhetett  számításba de elég borsosnak találtam az árát és ezzel együtt a feledés homályába merült... múlt hétvégéig amikor is megláttam az Auchan-ban nagyon-nagyon jó áron és az efféle akciókat én mindig  "égi jelnek" veszem, hogy mégis csak ki kellene próbálnom és bemutatni itt a blogon.
Ma egy hete hogy használom szóval ez most egy "nézzük meg közelebbről" típusú bejegyzés lesz, de a hosszú távú hatásairól - mert remélhetőleg lesz olyan is -  majd a  későbbiekben számolok be.

A szett tartalmazott a készüléken és 1db AA elemen kívül még egy 15 ml  Aloe Vita Lift feszesítő szérumot  illetve  az aktiváló liposzómás gélből 3 ml.  A termékleírás szerint a  feszesítő szérum A,-E vitaminokkal, elasztinnal és aloe vera tartalmával hivatott feszessé és rugalmassá tenni a szemkörnyék érzékeny bőrét.
Ezek közül én egyiket sem próbáltam még, a készüléket az éppen aktuális  algás szemkörnyékápoló gélemmel próbáltam ki először és használom azóta is rendületlenül vagyis ez a poszt most kizárólag magáról a készülékről fog szólni.



Ezzel a  fényterápiás masszírozó-készülékkel kétféle kezelést végezhetünk: elsősorban a ráncfeltöltő és kisimító folyamatokat támogató funkciója miatt vásároltam de emellett a  bőrtisztító, gyulladáscsökkentő folyamatokat is segíti.
Maga a készülék  egy alig 15 cm hosszúságú, könnyű  műanyag borítást kapott készülék, a  fém kezelőfejen pedig a  LED világítás kapott helyett. A kialakítása rendkívül kényelmessé teszi a használatát.  A három állású funkció választó gomb középen található melyek közül a "M" jelölés a ráncfeltöltő folyamatokat elősegítő vörös fényt, a "C" pedig a bőrtisztító és gyulladáscsökkentő kék fényt aktiválja. A "0" pedig értelemszerűen a kikapcsolt állapotot jelzi.
 


Vörös fény bőrre gyakorolt hatásai:
- sejtfunkciók élénkítése,
- sejtregeneráció,
- sejtek tápanyag és oxigén ellátásának elősegítése


A kibocsátott vörös fény és 660nm-es fényhullámhossz a sejtek aktivizálásához és azok mélyrétegi  megújulásának fokozását segíti elő. Az élénkítő hatás mellett a  negatív ionos  anti-stressz hatás segítségével  az sejtek tápanyag és oxigén ellátását javítja. Ezáltal a finomabb ráncok kisimulhatnak de mindenek előtt a fáradtság jeleit csökkenti. A vörös fény negatív ionokkal serkenti a kollagén termelést illetve fokozza a hatóanyagok felszívódását. 

Javasolt kezelési technika ráncfeltöltéshez körkörös lassú mozdulatokkal tanácsos  a szem alatti terület érzékeny bőrről a halánték irányába haladni alulról felfelé és ezt néhányszor ismételni. Fontos, hogy a ráncfeltöltő funkció és a bőrtisztító funkció esetében is az arc közepéről haladjunk kifelé



Kék fény bőrre gyakorolt hatásai:
- gyulladások mérséklése,
- pattanások kialakulásának csökkentése

A kék fény a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében áldásos, a készülék  415nm hullámhosszúságú fényspektrum kibocsátásra alkalmas, ami a pattanások kialakulásáért felelős baktériumok ellen veszi fel a harcot. A kezelőfej által kibocsátott pozitív ionok pedig meggátolják a fertőzések kialakulását,  segítik a pórusokban megülő szennyeződések fellazulását  és eltávolítását.

Javallott a gyulladások mérsékléséhez, a szennyeződések fellazítása érdekében a nyirokutaknak megfelelő irányban történő masszírozás az arc teljes területén.  Itt is fontos, hogy arc középvonalától haladjunk a fülek irányába hiszen a nyirokutaknak megfelelő masszázs technikával a nyirokfolyadék áramlási sebességének növelésével  segítjük a méreg-és salakanyagok kiürülését.

Akár önmagában a fényterápiás kezeléssel is  látványos javulás érhető el, de annak érdekében hogy a hatóanyagok mélyebbre jussanak a  készülék mikromasszázs funkcióját is érdemes kihasználni. Nem mellesleg nagyon kellemes érzés, mint egy rezgő bőrvasaló  úgy stimulál és segíti a ráncok kisimulását. Ennek működésbe hozásához a készüléken található fém érintő gombra kell helyeznünk az ujjunkat miközben a kezelőfej fémes világító részét a bőrre helyezzük. Nem megfelelő kezelőfej-bőr kontaktus esetén a mikromasszázs nem indul el.



Tapasztalatok 1 hét használat után


A kialakítása praktikus és kézre áll ami nem elhanyagolható szempont hiszen ahhoz hogy a mikromasszázs funkciót működésbe hozzuk és tartsuk, az ujjunkat folyamatosan az érintő panelon kell tartani úgy hogy közben a kezelőfej érintkezzen  a bőrrel. Én szinte csak a ránctalanító, megelőző vörös fényű funkciót használom rajta kiegészítve persze a rezgő funkcióval. A rezgés intenzitása szerintem lehetne erősebb de így sem rossz. Hiába a fém kezelőfej nincs meg az a hűsítő érzés ( még ha csak pár pillanatra is) mint mikor az említett algás szemkörnyékápolóm görgős fejét használtam, így sajnos nincs meg az az extra frissítő érzet.  A gél állagú termék felett jól siklik a készülék de ha a kezelés letelte előtt beszívja a bőröm vagy olyan területre tévedek ahová nem vittem fel a gélből akkor bizony elég kellemetlen  érzés ahogy húzódik a bőr.
Természetesen ezalatt a rövid idő alatt hatalmas változásokat nem tapasztaltam, sőt gyakorlatilag semmit. A szemmel látható változás hiánya valószínűleg azért sem számot tevő mert szerencsére sem ráncokkal sem  óriás fekete karikákkal nem kell  küzdenie a készüléknek Megelőzésképp szeretném hasznát venni, a különböző ráncmegelőző, feszesítő kozmetikumok hatásainak fokozása érdekében.






Lelőhely│webáruházak, Auchan
Fogyasztó ár│3000-9000,-Ft között



Ti használtok valamilyen készüléket arctisztításhoz, szemkörnyékápoláshoz?

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook