Üresjárat #5.

augusztus 05, 2013




Szépen fogyasztottam júliusban a testápolási termékeket, többségét ráadásul nem is oly rég vásároltam. Egy terméket leszámítva az mindegyik hatásával/hatékonyságával elégedett is voltam, kettőt közülük már újra is vettem. 

Sok szó esett már itt a blogon a Kallos termékekről, különösen a valaha volt leghatásosabb hajpakolásomról a márka Placentás változatáról. A második, kis kiszerelésű tégelyt használtam el, a hajam még mindig imádja. Szép fényes és puha tőle, ezért ő az egyik amit ismét beszereztem. Csak azt sajnálom, hogy itt nálunk csak ilyen kis kiszerelésben kapható.

Avon Cseresznyevirágos testpermetre 1 évvel ezelőtt ruháztam be és egészen mostanáig bírta. (naná, hiszen csak a nagy melegben vettem hasznát) Kellemes virág illat, bár jó ha 1 óráig érzem magamon. Mondjuk javarészt víz és egy pötty illóolaj az egész, szóval nem meglepő de azért na!Nekem fontos volt anno mikor választottam a testpermetek közül, hogy ne legyen túl édes, ne legyen görögdinnye vagy bármi egyéb  gyümi illatom, mert arra előszeretettel jönnek a méhek és egyéb barátságos nyári bogarak:DD Ezzel a cseresznyevirágossal nem volt ilyen gondom.

A Balea Hawaii Ananász-os tusfürdő talán a hatodik vagy hetedik típus amit kipróbálok a nyárias illatok közül. Ez tetszett eddig a legkevésbé, pedig szeretem az ananászt de ő számomra már túl ananászos, kókuszos....túl édes.

Eveline Micelláris folyadékról meg van a véleményem, jól kivesésztem néhány héttel ezelőtt ebben a bejegyzésben. Talán én használok túl sokat egy alkalommal de nagyon hamar elfogyott, bár bő 2 hónap talán nem is olyan kevés. Kezdetben csak sminklemosásra, esti arctisztításra használtam, a vége felé - főleg most hogy bejöttek a nagy melegek - reggelente is, sőt ha napközben itthon voltam akár többször is felfrissítettem vele magam. A legjobban az tetszik benne - amit valószínű más épp negatív tulajdonságként értékelne - hogy olyan, mint ha tiszta vízzel mosnék arcot, nincs illata az állaga is víz szerű mégis érzem és látom is ahogy leszedi a sminket és az egyéb nem oda való dolgokat:)

Maybelline Affinitone alapozó ideje volt, hogy elfogyjon. Szerintem van már vagy 3 éve, hogy megvettem és bár kezdetben sokat használtam mióta bejöttek a színezett hidratálók, bb krémek egyáltalán nem használok - és szerencsére nincs is szükségem - erős fedésű alapozásra. Nem éreztem, hogy megromlott volna mert se az állaga se az illata nem változott az évek során, de az arcomra már nem szívesen kentem volna. E helyett a lábamon, karomon éktelenkedő hegeket és egyéb sebeket fedtem el vele és jól működött.


You Might Also Like

14 hozzászólás

  1. A placentás hajpakolás nekem nagyon perverznek hangzik, és nem tudom félretenni az ellenérzéseimet. Vajon miből készül?

    A micellás arctisztítót egyébkétn hol vetted? A Bioderma helyett olcsóbb változatnak is örülnék, mert a micellás dolog egyébként nekem is bevált.

    Balea tusiból pedig szagold meg az utazós különkiadás tusfürdőjét, mert annak visszafogott, kellemes ananászos illata van, nem olyan tolakodó, mint a fent említett :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem engem kérdeztél, de ez a micellás termék van a Rossmannban pl. Én nem vettem még Eveline terméket, de hazajött 1 hete a Corine de Farme micellás lemosója (Rossmannban 900Ft akciósan), még nem használtam, majd ha elfogy a másik lemosóm. Nekem a Bioderma nem ér annyit, amennyiért adják (volt már belőle, mindkettő micellásból). A jelenlegi tonikom jobban működik és olcsóbb is, több is van benne, de ez nem micellás és külföldről rendeltem, mert itthon nem kapható. De legalább tesz is valamit a bőrömért, a Bioderma csak tisztít.
      Ilyen placentás pakolásom nekem is van, de csak néha kenem ezt fel, nekem azt mondták növényi összetevői vannak, nem állati a placenta benne. A Lattenek jobb az illata, de az meg annyira édes, hogy nyáron nem tetszik az orromnak a nagy melegben ill. egy idő után megszokja a hajam.

      Törlés
    2. Köszönöm a részletes választ! :-) A Latte nekem túl édes volt még télen is, de amúgy tényleg hatékony volt, szerettem. A micellás oldatok egyébként elvileg tesznek is értünk, mert mikroszkopikus méretű kis cellákban különféle hatóanyagokat tartalmaznak. Aztán persze ki tudja, de a nagy melegben sokszor krém nélkül vagyok napokig, csak a Biodermát használom, és nincs gondom a bőrömmel – szerencsére. A külföldről rendelt tonikodnak elárulod a nevét? :-)

      Törlés
    3. Thayers Rose Petal Alcohol Free Witch Hazel, 7-8 dollár, nem drága, mert 355ml, tehát nem fogy el hamar. Télen hidratálja egy kicsit a bőröm, nem kellett krémeznem, csak -16 fokban. Nyáron csak este használom (télen majdnem normál a bőrtípusom, de nyáron T-vonal nagyon fénylik, orcák a normál kategóriába tartoznak). Most már kevés a bőrhibám régen sok volt, de amióta ez megvan tisztább a bőröm mégse szárítja agyon, mivel nincs benne alkohol. Legközelebb mondjuk vagy az illatmentes változatát veszem meg vagy az uborkásat, mert a 2. flakon 2/3-ánál besokalltam az amúgy enyhe rózsás illatától. A varázsdió kivonat fertőtleníti a bőrt, az van minden Thayers tonikban, csak figyelni kell, hogy alkoholmenteset vegyen az ember, mert nem mind az.
      A Corine De Farme is mozgatta már a fantáziámat régóta, azért vettem meg, az evelines is olcsó az is 8-900Ft a Rossmannban kb.

      Törlés
    4. U.I.: A Thayers toniknak nem a tisztítás a funkciója, én azt egy habzó lemosó után alkalmazom, krémezni ritkán szoktam, csak a legnagyobb hidegben, vagy ha valami erősen szárító maszkot dobok fel és azután 1 napig szárazabb a bőröm.

      Törlés
    5. Köszönöm szépen :-)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Hú, zajlik az élet míg én offline vagyok!:))

    A Placenta ellen, mint olyan nekem is voltak fenntartásaim mikor először hallottam a termékről, de jókat olvastam róla és úgy döntöttem teszek egy próbát és megvettem a kis kiszerelésű csomagolást.(275ml) Az illata miatt az első felkenés után azt gondoltam én ezt biztos nem teszem a hajamra többet, mert véletlenül se szerettem volna ha ilyen illatú lenne a hajam. Viszont már első használatot követően is érezhető volt - ha nem is nagy mértékben - hogy puhább lett és fényesebb a hajam. Az illatát meg, így több mint fél év használat után egész megszerettem, de egyébként se érződik hajon. Amit még észrevettem, hogy az én gubancolódásra hajlamos sörényemet könnyebb kifésülni. Megjegyzem hajtövekre egyáltalán nem vagy csak minimális mennyiséget teszek.
    Krémezni én sem szoktam, főleg nem nyáron. Sőt, jelenleg ezen az arclemosón kívül és havonta egy hidratálóarcmaszkon kívül nem is használok egyéb arcápolási terméket.

    Az Eveline Micellás folyadék is pontosan 900ft-ba kerül a Rossmannban, de ott kizárólag csak ezt a változatot láttam (Hypoallergén) viszont neten és legutóbb egy fodrászkellékes- manikűrös üzletben láttam a micellás lemosó több fajtáját is. SZemeztem ezzel a Corne De Farme típusú micellás lemosóval is, de mivel ugyanannyiba kerül mint a jól bevált Eveline, így maradtam annál.
    Én elégedett vagyok a sminkeltávolító hatásával is (igaz, durván erős sminkeket nem szoktam készíteni), bár szerintem elsősorban arctisztításra való. Bioderma termékeket még egyáltalán nem próbáltam, ahhoz nem tudom viszonyítani. Én csak azt tudom, hogy az én rettentő érzékeny és brutálszáraz bőröm szereti!

    Köszönöm lányok a hozzászólást és a hasznos információcserét!:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a részletes leírást Neked is, körülnézek a Rossmannban Evelin-ügyben :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen!Egyébként pont a legutóbbi "nem szeretem" videódban láttam és nyugtáztam is magamban, hogy nem is olyan nagy durranás ez a Bioderma márka, mint azt az ára hallatán gondolhatnánk!
      Ja, és mellesleg nagyon szeretem a videóid!!:)

      Törlés
    2. Előző névtelen vagyok. Most néztem a Rossmann újságot a neten, az Eveline micellás akciós lesz péntekig, csak 700Ft. Nekem most ugyan nem kell, de ti szeretitek/szeretnétek.

      Törlés
    3. B Nixon: Azért a lemosójuk továbbra is totális kedvenc, de most tesztelni fogok más micellásakat is, és meglátjuk, letaszítják.e a trórtól :-)
      Névtelen: Köszönöm, benézek majd a napokban :-)

      Törlés
  5. A placentás pakolás nekem is meg volt...nem vettem újra zsírosodott tőle a hajam. Az Avonos permetek egész jók sokáig kitart, de engem ez a permet nem győzött meg :-D valahogy nem azt váltotta be illatra mint amit elvártam :( szerintem nem cseresznyevirágos :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én hajzuhatagom inkább száraz mint zsíros ezért én nem érzem hogy zsírosítana. Arra viszont ettől függetlenül ügyelek, hogy a hajtőre nagyon csekély mennyiséget vigyek fel belőle, mert sűrű krém állaga miatt elnehezíteni a hajat, az tuti.
      Jók-jók az Avon testpermetei, de nem elég különlegesek. Nem tudom milyen illatú az igazi cseresznyevirág, úgy hogy nem emiatt nem veszem újra. Bár a tartósságával vannak gondok, attól függetlenül hogy csak permetről van szó.
      Köszi a hozzászólást!:)

      Törlés

Facebook