ötlet-S: Gardrób illatosító házilag

augusztus 06, 2013

Egy praktikát szeretnék megosztani ma veletek, amit totál random módon kísérleteztem ki és annyira tetszik a végeredmény, hogy biztosan gyártok még jó párat belőle. Már meséltem, hogy a hétvégén beköltözött hozzánk az 'új szerelmem' ruhásszekrény képében. És azt is ecseteltem milyen kínszenvedés árán sikerült összeraknunk de végre kész van, itt van előttem és IMÁDOM!!!:) Na, de vissza a témához!

Az egész azzal kezdődött, hogy volt egy régi kiürült illatgyertya itthon,  amit hónapok óta csak ide-oda tologattam a lakásban. Meggyújtani már nem lehetett, minimális illata volt már csak viszont az üveg maga annyira formás, hogy nem volt szívem kidobni.
Múlt héten bevillant, hogy valahol - talán Takács Nóra egyik videójában - láttam ezt a praktikát hogyan tudjuk a megdermedt viaszt kiügyeskedni a pohárból/üvegből. Bár sok reményt nem fűztem hozzá, de gondoltam teszek egy próbát...és láss csodát, nem csak hogy  megmentettem a formás üvegcsét de még egy szuper illatosító korongra is szert tettem. És mindehhez CSAK forró vízre volt szükség!!!!  //Tudjátok, mint a régi bögrés leveses reklámban!// 
Emlékszem gyerekkoromban anyu és a nagyi is szappant tettek a fiókokba erre a célra de különösebben nem érződött az illatuk. Ez az illatgyertyás változat hatékonyabbnak tűnik, mert már  így két nap után is kellemes illat kezdi átjárni a szekrény rám eső felét :)

Előtte képet sajnos nem csináltam, de a lényeg ezeken a képeken is jól látszik. Csak beleöntöttem forró vizet, hagytam állni 20-25percet (igazából elfelejtkeztem róla, ha nem így lett volna valószínű egyből kiöntöm az egészet) Az üveg formájának köszönhetően lett egy korong alakú  illatosítóm ami nagyon jól jön az új szekrénybe, mert bár szeretem az "új bútor" illatát a szobában de a ruháimon talán kevésbé  csábító ez az illat:)

Az üveg maga pedig egy alapos öblítés után  jobban csillog, mint új korában egyenlőre fogalmam sincs mit kezdek vele, meglehet hogy ismét gyertyatartó lesz belőle hangulat-világítás gyanánt ha majd eljönnek a hideg őszi/téli esték ami jelen állapotomban --- egy órán belül két tusolást követően, ventilátorral szemben ülve is úgy izzadok, hogy csak na ---- szörnyen távolinak tűnik:))
Nem világmegváltó ötlet, de annyira jól sült el hogy mindenképp megakartam osztani, úgy se villogtam az elmúlt hónapokban túl sok  DIY bejegyzéssel.


 Follow on Bloglovin

Ti használtok illatosítót a szekrénybe?

You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. Ez tök jó ötlet, szerintem megcsinálom, ártani nem árthat :D
    Régebben pezsgő tablettát ( amit a vízbe kell dobni), tartottam a szekrényemben, brutál illata volt. Mostanában befújok testpermettel egy keveset, és az illatozik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is hallottam még ilyen pezsgőtablettás megoldásról:D Ezeknek a pezsgőtabiknak általában gyümi illata van nem, az nekem kicsit fura lenne??!

      Törlés
  2. Nagyon otletes lett! :) Szerintem majd en is kiprobalom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, szerintem érdemes!Miután (újból) megkeményedett nem ragad, nem hagy nyomot úgy hogy nyugodtan "bedobható" a ruhák közé.

      Törlés

Facebook