Pórustisztítás JimJams módra (teszt)

március 19, 2014

A legutóbbi (egyben első) arcápolásomról szóló bejegyzésem óta szívügyemmé vált a kissé hiányos arcápolási rituálém bővítése. Beszereztem egy-két új terméket különféle márkák kínálatából is erre a célra,  de most csak egyetlen márkáról lesz szó; a JimJams márka pórustisztító tapaszairól.
Korábban csak a márka nedves törlőkendőit próbáltam, az arcra való termékek közül a pórustisztító tapasz az amit elsőként próbálok. A választásom oka elég prózai ugyanis ez volt az egyetlen ilyen termék a Rossmann polcain, ráadásul az ára is elég korrekt.
Utoljára ilyen tapaszt azt hiszem még gimiben használtam, akkor nagy sikert nem aratott ezért nem fűztem hozzá nagy reményeket most sem. A krémmániás vélemények is elég megosztóak, bár őszintén szólva nem tudom ki az aki egy ilyen tapasztól 100%-os mitesszer eltávolítást remél?! Azt hiszem arra az alapos "gőzöléses gyilkolászásnál" hatásosabb módszert még nem találtak fel. Ez csak egy kíméletes, gyors alternatíva ami csak  ideiglenes megoldás lehet. 




Külcsín: A doboz elég egyszerű, a hátoldalon  a használati utasítás szűk szavú de érthető nyelvezete mellett képekkel is illusztrálja a helyes applikálást azok számára akik még nem próbáltak hasonló terméket. A doboz belsejében külön-külön csomagolva 3 db tapaszt és egy, a márka  egyéb termékeit bemutató füzetecskét találunk. 
A tapasz formájából kiindulva úgy tűnhet csak az orron használható, de a dobozon lévő kép alapján homlokra és állra egyaránt jó lehet. Talán még jobb is, mint orron mert  hiába a képen is látható kialakítás  az orr hajlataiba (?) így is lehetetlen stabilan rátapasztani viszont elég hosszú és széles ahhoz hogy nagy felületen bizonyítson. Nekem például az orcák belső 1/3-át is lefedte. 



Illat/állag/hatékonyság: Az illata nem a legjobb, nem is tudom mihez hasonlítani de  határozottan nem tetszik, szerencsére nincs erős illata és bár az orromon használtam el az első tapaszt egyáltalán nem éreztem használat közben. 
Az áttetsző védőfólia eltávolítása után már mehet is az előzőleg megtisztított és benedvesített bőrre. Tapasztalatom szerint inkább legyen túl nedves a terület ahová szánjuk mert különben nem tapad kellően. A csomagolás 15 percet ír, de én  20 percig hagytam fent. Már az első pár percben érezni ahogy szárad és merevedik a tapasz. A  hatóidő után a teljesen megkeményedett a tapasz, emiatt kicsit kellemetlen volt az eltávolítás és a tapasz maradványaiból is maradt egy kevés az bőrömön. Ami a hatékonyságát illeti, kábé mint amire számítottam. Azt gondoltam a nagyobb mitesszereket tünteti el, de épp ellenkezőleg a kisebb pórusokat tisztítja amik talán szabad szemmel nem is láthatóak. 
A végeredmény 40-50% ami végül is nem olyan rossz, mert az eredmény szemmel látható a tapaszon is és az orromon is. Hozzáteszem gőzölés és minden egyéb előkészület nélkül használtam, nagyon valószínű /legalább is nagyon remélem/ hogy egy alapos gőzölést követően sokkal hatékonyabb. Mindenképp teszek egy próbát vele úgy is.
Eltávolítás után a  bőröm puhább és egyáltalán nem pirosodott ki és  egyéb kellemetlenség sem volt.

UPDATE  ( a hitetlenkedőknek): A teljesség kedvéért és hogy ne "áruljak zsákbamacskát" kiegészítésként megmutatom mit is várhattok tőle. Nem csodaszer én is tudom, de egy pár száz forintos tapasztól ez egész jó eredménynek számít.


Csomagolás: 5/4
Hatékonyság: 5/3
Ár-érték: 5/3
Összpontszám:15/10

Összegezve 400ft-os ára mellett egy átlagos tapasznak gondolom, annak ellenére hogy a legolcsóbb kategóriájú pórustisztító tapaszról van szó. Pórusösszehúzó hatást én egyáltalán nem tapasztaltam ami a pórusok kitisztítását illeti az azért látványos. Bár a nagyobb fekete csúfságokat nem tudta eltávolítani. 
Csodát tényleg nem kell tőle várni, de szerintem egyéb más, hasonló elven működő pórustisztító módszer sem tudhat ennél többet és ehhez képest ár-érték arányban tűrhető az eredmény.
Teljes ár: 399-, 
Lelőhely: Rossmann



Ti használtok ilyen pórustisztító tapaszokat vagy maradtok a hagyományos módszernél?





You Might Also Like

9 hozzászólás

  1. Regota keresek ilyet s nagyon orulok ennek a posztnak :) Hol tudom beszerezni?Koszi!!

    VálaszTörlés
  2. Mar megtalatam h a rossmannban :) azt hiszem en is lecsapok ra!S koszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a lelőhely a Rossmann bár itt nálunk a kisvárosban én nem láttam. Ezt a példányt egy szegedi Rossmannban találtam, nem is értem miért más a kínálat?!

      Törlés
  3. Nem olyan rég fogyott ez egy avonos hasonlò krémem amit nagyon szerettem,de ezt is kiprobàlnàm.Hàny db ilyen csìk van egy dobozban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben 3 darab tapasz van, elég szélesek ahhoz hogy nagy felületet lefedjen ebből szempontból szerintem nagyon praktikus. Ezek a tapaszok talán annyiból jobbak mint a krémes állagúak hogy "kézzel fogható" az eredmény :)

      Törlés
  4. Én ezt állandóan újravásárolom, nagyon szeretem :) a legtöbb csúnyaságot nekem ki is szedi, de tényleg inkább legyen vizesebb a bőr, nem elég, ha csak nedves. Próbáltam már az Essence tapaszait...hát az valami nevetséges :D nem is tapad, a kezemmel nyomtam a bőrömre, amíg lejárt a hatóidő :D és semmi nem történt, miután levettem :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha jól tudom az Essence még drágább is, mondjuk nem tudom hány darab van benne lehet hogy több és emiatt 800ft körüli az ára.
      Ennél tényleg nincs gond a tapadásával, alig tudtam lehúzni annyira ragaszkodott az orromhoz :)

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést! megint sikerült véletlenül kitörölni a hozzászólást, akaratlanul! Köszönöm a figyelmeztetést, javítottam azon a két helyen ahol elírás történt.

      Törlés

Facebook