TOP10 │ Bőrápoló termék

április 27, 2014


A kihívás harmadik témája  a 10 kedvenc bőrápolási termék. Nem kellett sokat gondolkodnom mik kerülnek a jelenlegi  TOP10 közé viszont a jövő heti témával már most bajban vagyok. Na de vissza az eheti témához! Bőrápolás. A felsorolt termékek között vannak   viszonylag újak és  olyanok is amit nagyon régóta használok és többször is újravásároltam. 



  

Maga a bőrápolás nálam elég tág fogalom, ahogy látjátok is esetemben a legkevésbé lesz szó kifejezetten a bőrt ápoló, hidratáló termékről.  Megint 2x5 csoportra osztottam a termékeket. Az első 5 mindegyike olyan, amit napjában akár többször is használok ráadásul egytől egyig mindet a táskámban tartom. És ha már "táskába dobós" ápolókról van szó ebbe a kategóriába nálam a különböző törlőkendők és fertőtlenítők is beleférnek. 
 A másik 4+1 (mert az 5. jelenleg hiánycikk) termék között is van olyan amit napi szinten használok vagy hetente néhányszor de kétségtelen hogy ezek a jelenleg használt legjobban bevált termékeim.


Táska-kompatibilis bőrápolóim:


 1. frotto kamillás nedves törlőkendő :  Mielőtt rátaláltam erre a márkára  csak kézfertőtlenítőt tartottam a ridikülömben, de ez a kis kiszerelésű kamillás törlőkendő fél éve már nélkülözhetetlennél vált. Arról már nem is beszélve, hogy ár-érték viszonylatban is verhetetlen, nem túl nedves (sminklemosásra például nem is alkalmas) ezért is szeretem  tömeg-közlekedve vagy nagy forróság közepette ezt használni.

2. Himalaya Herbals tápláló bőrápoló krém : Az univerzális bőrápolóm, bárhová kenhetem mindenhol gyorsan enyhíti a száraz foltokat legyen az a náthától kisebesedett orrom, a hámló ujjaim vagy ha nincs itthon más teljes testre is szívesen használom. Ez a krém is állandó tartalma a táskámnak csak kisebb kiszerelésben. 

3. Isana antibakteriális kézfertőtlenítő  : Szintén állandósult tagja a neszesszeremnek. Most biztos valamiféle hypoallergén burokban nevelkedett, tisztaságmániás csajnak gondoltok aki nedves törlőkendő és kézfertőtlenítő nélkül ki se merészkedik a házból :) De higgyétek el nem így van, néha én is osztom a  Joey 5 másodperces szabályát; vagyis  hogy 5 másodperc alatt  a bacik még nem lepik el a leesett kaját így nyugodtan megehető :D:D:D

4. Avon Naturals bőrápolóbalzsam méhviasszal : Vagy ezt, vagy az 5. pontban szereplő társát szoktam magammal hordani és az esti ajakápolást is velük oldom meg. Egy összehasonlító bejegyzésben próbáltam őket összevetni de lényegében mindkettő ugyanazt tudja. Valószínűleg a már kicserepesedett, száraz ajkakkal nem tudna mit kezdeni, de megelőzésre nálam ezek váltak be leginkább. 

5. Oriflame univerzális balzsam (feketeribizli) : Hatása, állaga szinte ugyanaz mint az előbbinek a csomagolása nekem személy szerint ennek jobban tetszik. Sajnos egyiket sem könnyű útközben, higiénikusan felvenni és azt sem szeretem ha a körmöm alá kerül a krémből de ettől még helyük van a TOP10-ben.



 6. Balea frissítő arc-,és testpermet : Elég új dolog ez nálam, de szűk 2 hét alatt annyira szívemhez nőtt ez a permet, hogy itt a helye. Hallomásból ismerem a Vichy, La Rosche-Posay termálvíz arcpermetét és tudtommal az EvianDouglas és még néhányan kijöttek már hasonló de olcsóbb termékkel de kétségtelen, hogy a Balea változat a legköltséghatékonyabb a maga 500ft-os árával. 
Még tesztelgetem, mostanában bronzosító és púder után szoktam magamra fújni, hogy a kissé "poros" hatást eltüntessem. De ezer százalék, hogy a nagy melegben áldás lesz  a beton-dzsungel kellős közepén.


7. Yamuna Natural beauty Narancs és fahéjas masszázsolaj : Róla még nem esett szó a blogon. A csomagolás szerint segít helyreállítani a bőr egyensúlyát ezért száraz és zsíros bőrre is alkalmazható, emellett serkenti a vérellátást és a narancsbőr gyógyulását is előmozdítja.
Egyiket sem tudom megerősíteni de lehúzni se lenne fair a terméket mert a rendszeresség,  ami az ilyen típusú olajoknál kiemelten fontos lenne sajnos nem az erősségem.Viszont a méregtelenítő hatását, pontosabban azt hogy növeli a verejtékezést én is tanúsíthatom. Nem vagyok izzadós fajta, ezért néha szeretek rásegíteni hogy a  méregtelenítő folyamatok beinduljanak. 

8.  Avon clearskin 3in1 arctisztító, radír és arcmaszk  : Hetente, két hetente szoktam használni brutális radírozó hatása miatt nem kifejezetten érzékeny bőrre való arctisztító. Az illata is erőteljes, még a könnyem is kicsordul tőle ennek ellenére (vagy épp ezért?) amikor úgy érzem erősebb hámlasztásra van szükség biztosan ehhez nyúlok. Részletes tesztet nyáron olvashattatok róla, ide kattintva  újra elolvashatjátok.

9. Synergen arctonik problémás arcbőrre : Nincs sok pattanásom inkább érzékeny bőröm van mint problémás, korábban tonikot sem használtam éppen ezért. Az én világomban a tonik mindig is a   zsíros bőrre való arcápolók közé tartozott, ráadásul akár milyet is nézegettem, szagolgattam az üzletben mindegyik túlontúl alkoholosnak hatott. Pár hete viszont új arcápolási rituálét alakítottam ki, így került hozzám ez az arctonik és nem bántam meg (!) Egyáltalán nem szárít, abszolút nincs alkohol illata (habár az összetevők közt szerepel alcohol denat) nem húzódik az arcbőröm és mégis látványosan kisebbek lettek a pórusaim és ez volt a cél, amiért megvettem. Az ára is kedvező, parabénmentes és a mitesszerek száma is mintha csökkent volna. ( bár egyéb új terméket is használok, szóval ez inkább annak köszönhető)

10. Eveline Cosmetics  Hydra Expert Micelláris folyadék : Kismilliószor áradoztam már erről, így nem is volt kétség hogy ennek a terméknek helye van a TOP10 bőrápoló termék között. Sőt, igazából ezt kellett volna az első helyre sorolnom.
Pontosan 1 évvel ezelőtt ismerkedtem meg vele és azóta  imádom  de épp kifogytam belőle és más tesztelek helyette emiatt nem tudtam együtt fotózni a többivel.   A legkíméletesebb és mégis hatékony sminklemosó amit próbáltam de egyszerű arctisztítóként is simán megállja a helyét.  A kezdetek kezdetén írt bejegyzést erről a termékről itt olvashatjátok



A kihívás korábbi állomásai:


You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook