TESZT│ Alverde színezett hidratáló arckrém

november 13, 2014

Nem rajongók kimondottan az Alverde márkáért, a testápolóikat szeretem azokat is inkább csak az illatuk miatt, a sminkrészleg azonban a legkevésbé sem hoz lázba. Néha-néha - ahogy tettem ezt most is - kíváncsiságból kipróbálok a dekorkozmetikumai közül egy-egy terméket de többnyire csalódás a vége. 
Egyetlen kifogástalan terméket találtam ezidáig; többször is említettem már a padlizsán árnyalatú matt szemhéjszínüket ami a legkedveltebb szemhéjpúdereim közé tartozik most is.

 


Ebben a bejegyzésben a legutóbb vásárolt krémről hoztam beszámolót. Aranyló-bézs színű hidratáló nappali arckrém a hivatalos megnevezése mandulaolajjal és körömvirág kivonattal. Gyakorlatilag tehát egy színezett hidratáló színezék,-és szintetikus illatanyag mentes. Se állati, se ásványi olaj alapú összetevőket nem tartalmaz.





Külcsín: Tubusos kiszerelésű csomagolás ami 50ml terméket tartalmaz. A hasonló csomagolású termékeknél nem ritkán a  kupak és tubus csőre közt jelentős mennyiségű krém szokott veszendő menni, de ennél a terméknél nem kell ettől tartani. Nem túl folyós állaga miatt alig megy veszendőbe néhány csepp, ez mindenképp plusz pont.



Illat/állag/hatékonyság: Volt ugyan az üzletben tesztelhető példány azt mégsem éreztem ennyire intenzív illatúnak. Nagyon erős, nekem már sok is. Ahogy kinyílik a tubus jellegzetes gyógynövény, jellemzően a körömvirág  (egyébként) kellemes illata csapja meg az orrom. Én szeretem a körömvirág illatát, de ez a mennyiség már túlzás.
 A test bármely részén szívesen használok erős illatú termékeket, de az arcom pont az a bőrfelület ahol a lehető legkevesebb illatanyagot tartalmazó krémeket szeretem még akkor is ha natúr termékekről van szó. Ezzel nálam már el is vágta magát, felvitelt követő 1 de akár két órában is érzem magamon.

Az állaga (a felvitelhez legalább is) épp megfelel, nem túl híg és nem is kemény. Gond nélkül felvihető akár szivaccsal vagy ecsettel is kézzel dolgozva még könnyebb a dolgunk. Lusta voltam és nem néztem meg hányféle árnyalatban kapható, mindenesetre az általam tesztelt  árnyalat a Goldbeige nevet viseli. Képeken világosabbnak tűnik sőt igazából a valóságban is de az arcon ennél sötétebb.
Se csillám se más zavaró tényező csak a kissé nehézkes, zsíros érzetű krém. Száraz bőröm ellenére ez a krém még az én arcbőrömnek is soknak tűnik.  Ez csak egy színezett hidratáló mégis a Rimmel Stay Matte alapozót sokkal de sokkal könnyedebb pedig az mégis csak alapozó (!)

Nem vártam sokat ettől a terméktől, de annyit se kaptam. Épp ezért nem is csalódásként könyvelem el, szimplán egy rossz terméknek. Fedés egy színezett hidratálótól naná hogy nem várható el, de volt már rá példa hogy egy bb krém (problémamentes bőrön) enyhítette a pirosságot, esetleg enyhe fedést is nyújtott  de legalább is egységes(ebb) arcképet adott. Sajnos ez a termék egyiket se hozza, olyan mintha fel se kentem volna leszámítva hogy zsírosabb lett a bőröm. Szerencsére pattanást nem okozott de ennyi. 
Gondoltam ha fedést nem is, hidratálást és ápolást majd kapok cserébe az árért  de még a hidratáló hatásról se tudok nektek beszámolni pedig két hete tesztelem.



Ár-érték: A leginkább az ára miatt vagyok bosszús, elkérni ezért  teljes áron 1300,- ft-ot szerintem sok. Gondolom a fenti sorokból kiderült hogy esetemben még a felét sem éri ez a hidratáló krém. Ezzel a termékteszttel a blog valaha volt legkevesebb pontszámot elért termékét sikerült produkálnom. Ha esetleg valaki mást tapasztalt vele kapcsolatban írja meg mit tapasztalt!



Pontszámok:
Csomagolás:5/3
Hatékonyság:5/0
Ár-érték: 5/1
Összpontszám: 15/4






You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. Pont tegnap vettem Alverde alapozót,Natural Light Make-Up a neve. Híg és citromoskrém illata van. Fedése sok nincs, ma kipróbáltam. BB krémhez hasonlítanám. Eddig tetszik. Mondjuk azt hozzátenném, hogy nem is akartam tömör alapozót, mert nem érzem szükségesnek.
    Amúgy én a Nivea bb krémmel vagyok így. Nagyon sűrű és erős illata van. Viszonylag sötét és nehéz eldolgozni is.

    VálaszTörlés

Facebook