"Pan project" kicsit másképp

január 31, 2015


Elérkezettnek láttam az időt { mivel a fiókot becsukni se lehet a felhalmozott termékektől} és elég elszántnak magam ahhoz, hogy belevágjak 2015 első megmérettetésébe. Az ötlet már régóta motoszkált a fejemben, több blogon  is olvastam már róla köztük a

Nail Polish Maniac blogon Mea-nál, aki a napokban ért a végére.
Úgy döntöttem neki vágok a népszerű project pan  kihívásnak kicsit testre szabva  a szabályokat de a lényegen nem változtatva. Sminktermék nem lesz, egyszerűen nincs olyan ami illene ide. Szemhéjpúder nálam sosem fogy el, egy bizonyos idő után egyszerűen megválok tőlük. A spirálok is előbb száradnak minthogy elhasználhatnám. Alapozókból is csak olyanok vannak itthon amiket rutinszerűen használok nem lenne kihívás elhasználnom őket. A termékek amiket összeválogattam mind olyan amiből jó előre feltankoltam akár hónapokkal ezelőtt de elfelejtődnek, nincsenek kéznél vagy  nincs kedvem hozzájuk pedig nem használhatatlan termékekről van szó.



Szabályok


 ►  x terméket kiválasztok ( én kategóriákra bontottam)  az itthon felhalmozott szépség-,bőr-,és hajápolási termékek közül amiket maradéktalanul el kell használnom.


► amíg el nem használtam őket, addig nem vehetek újat ezekből. Például amíg nem fogyott el az összes nedves törlőkendő addig tilos új példányt haza hoznom.
Ez talán másnak nem nagy kihívás, én viszont mostanában kényszeres gyűjtögető lettem és ha meglátok valamit akciósan vagy még annál is olcsóbban úgy érzem "muszáj" betáraznom belőle. Így esett hogy most speciel két bontatlan csomag törlőkendő is leledzek itthon.
Szóval nekem igenis küzdelmes lesz ez a pár hét.

► Hivatalos határidőt nem szabok magamnak, de igyekszem azért márciusig elhasználni nagy részét.  A kísértést kizárandó a  drogériás látogatásokat mellőzöm majd. Mindenképp beszámolok a végkifejletről, ha nem sikerül teljesíteni a kitűzött célt akkor is.


► A kihívást akkor tekintem sikeresnek, ha a soron következő  "üresjárat" bejegyzésekben a most mutatott flakonok és tégelyek több mint felét viszont látjátok majd :) Ami azt jelenti hogy 22 termékből minimum 12 ki kell végeznem.

Nagy fába vágtam a fejszém, pechemre szinte majdnem mind olyan termék amiket alig vagy egyáltalán nem használtam még. Pfff.
6 kategória lesz: nedves törlőkendők, samponok, hajformázó készítmények, balzsamok és kondicionálók, ajakbalzsamok és egyéb. Az egyéb kategóriába tettem azokat a termékeket amikből nem halmoztam fel mázsányi mennyiséget de valamiért sosem jut eszembe használni is őket. 





I.                      Törlőkendő








Babydream törlőkendő │ Már fogyóban ezzel nem lesz gond. Egyébként jobban is szeretem mint a dm sajátját. Állítólag az összetevői is sokkal bababarátibbak.

Grand finale törlőkendő│Igazából ez toalette papír, de ugyanarra fogom használni mint a többit. Bontatlan, lesz vele meló :)

Alterra törlőkendő (aloe vera) │ Most vettem először, nem rossz  csak bosszantó hogy  képtelenség egy kendőt kivenni a csomagból.




II. Hajformázó







Pantene volumennövelő spray│ Ősrégi kétfázisú dúsító spray-zselé, nincs már sok benne mégse akar elfogyni. Elvileg dúsítania kellene a vékony szálú hajat. Mondjuk az enyém pont nem az, de ettől még valamit produkálhatna.

Balea Power Volume hajlakk│Utazóméret ugyan, de hónapok óta a  fürdőszobában hever érintetlenül. Hajlakkot csak nagy ritkán használok amikor a hajsütővel göndörítem a hajam de ez kb. évente négyszer fordul elő.

Syoss hajlakk │  Mentségemre szóljon, hogy újsághoz járt máskülönben nem is lenne itthon két hajlakk is az előbb említett okok miatt így is elég indokolatlan a mennyiség.




III. Sampon




Schauma Cotton Fresh sampon Bontatlan, elképzelésem sincs milyen lehet és hogy sikerül e elfogyasztani.

Garnier Ulta Doux rózsa-levendula tisztító sampon │Szeretem az illatát, a levendula domináns illata valóban a tiszta, frissen mosott haj érzetét nyújtja még másnap is. Ennek az elhasználásával nem lesz gond.

Garnier Grapfruit Tonic sampon│ezt a terméket nyáron szeretem igazán a frissítő citrusossága miatt szóval a három sampon közül nagy valószínűséggel ezt meghagyom majd a nyári forróság idejére.




IV. Kondicionáló








Garnier Ultra Doux sörélesztő és gránátalma dúsító sampon │Ezzel a típusú Garnier családdal évekkel ezelőtt már volt rossz tapasztalatom de tavaly ősszel egy szuper akció keretében vettem belőle két balzsamot és egy sampont is mondván az évek alatt biztos változtattak az összetevőkön. Ezt a változatot még nem próbáltam az illata olyan semmilyen, de majd csak elfogy.

Garnier Ultra Doux levendula és rózsa tisztító sampon│Ő volt a másik balzsam amit akciósan vettem, a fenti sampon párja. Sampon és balzsam együtt nem működik, az én hajamat túlságosan zsírosítja ha a kettőt együtt használom. Egyedül úgy ahogy elmegy, de a samponja sokkal jobb. Felénél járok, talán elhasználom.

Dove Intenzive Repair Express hajpakolás│Dm meglepetésdobozban volt, egy mini tubussal már elhasználtam. Nem volt rossz, ezt a hatalmas mennyiséget ha egyszer rászánom magam csak sikerül elhasználni két hajmosással.

Syoss színmegtartó hajbalzsam│A legutóbbi zsákmányos bejegyzésben mutattam, új családtag. Most ezzel próbálkozom, de az első benyomások nem túl pozitívak. Nem látok sok esélyt rá, hogy elfogyjon.

 Elseve színvédő balzsam│Szeretem, sokszor használtam és sokat segített a kócosodásra hajlamos hajamon. Ősz óta a Pantene hajolajával ápolom a hajamat, a kettőt együtt soknak érezném ezért a fiók mélyén végezte de majd most.




V. Ajakbalzsam





Labello Rose soft ajakbalzsam │ Több mint egy éve kallódik a sminkek közt, mióta tavaly tavasszal felfedeztem magamnak a Carmex-et, ősszel pedig a Blistex ajakápolókat nem érzek késztetést hogy mihamarabb elhasználjam. Olyan semmilyen, de majd próbálkozom. 

Blistex Classic és Lip massage változat │ A legkedvencebb ajakápolóm ebben a szezonban. A masszázsos verziót még nem próbáltam, nemrég vettem csak. Nem is sietek elhasználni, tartogatom ínségesebb időkre. A hagyományos változatot viszont minden reggel felkenem rúzs alá, esélyes hogy sikerül kiüríteni.

Oriflame és Avon balzsamok │ Egy kalap alá vettem őket mert ugyanazt tudják ugyanúgy is néznek ki. Az egyik méhviasszal a másik fekete ribizlivel ápolja az ajkaim mellett többek közt a körömágyam és néha-néha éjszakára az arcomra is kenek belőlük. Ezen a télen egyáltalán nem használtam testápoló vagy egyéb krémeket emiatt eléggé háttérbe szorultak.


VI. EGyéb







Garnier hydrating care vízmegkötő testápoló tej│Ezen a télen teljesen kiment a fejemből a testápolók használata, szerencsére az enyhe téli időjárás nem viselte meg túlzottan és a jellemző száraz foltok a testemen idén elkerültek. Ez a testápoló lassan egy éve megvan, több mint felét elhasználtam. A legnagyobb siker lenne ha ezt sikerülne elhasználnom, annyira nincs kedvem esténként ezzel bíbelődni... Nagy kihívás.

Rival de Loop Clean&Care sminklemosó korongok│Bontatlan pedig jó pár hete vettem. 150 forint szóval nem egy nagy tétel, de akkor is dühít hogy felesleges kacatokat vásárolgatok csak mert olcsó  miközben alig férek a szekrényemben.

U&W teafaolajos sarokápoló│Ősz óta tagja a lábápolási rutinomnak amit elég ritkán sikerül megejtenem. Tudjátok, arra az  órákig áztatós, körömágybőr puhítós, krémezgetős lábápolási rituáléra gondolok itt. Esélytelen hogy tavaszig kifogyna, de azért ide vettem hátha.


Ez lenne az én kihívásom. Nem kizárt hogy belebukom mert a következetesség sajnos nem erősségem de igyekezni fogok. Márciusban helyzetjelentés.




Vannak előre betárazott termékeitek a fiók mélyén?






You Might Also Like

11 hozzászólás

  1. hmm..lehet, hogy nekem is bele kellene vágnom egy ilyen projektbe. Bár már ezen vagyok én is, hogy elhasználjam a felhalmozott cuccokat, de, ha leírnám lehet jobban menne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem vágj bele Te is, inspirálna a tudat hogy nem egyedül vágtam bele! Én is úgy voltam vele hogy ha összeírom és közzéteszem nagyobb esély lesz rá hogy véghez is vigyem a tervet :D

      Törlés
  2. Én decemberben kezdtem bele, a listát ki is ragasztottam a falamra. :D Nekem mondjuk vannak sminktermékek is rajta, na az az igazán nagy falat, de egy alapozót és egy szemhéjalapot már sikerült elfogyasztani. úgyhogy hajrá! :)

    VálaszTörlés
  3. Most igencsak elgondolkodtam azon, hogy mi van nálam felhalmozva. :D

    Szeptemberben/novemberben volt vagy 5-6 teli flakon tusfürdőm, ebből 2-t továbbadtam ajándéknak (azért is vettem őket), egyet a páromnál hagytam, egyet elhasználtam, egyet most használok, egy meg még bontatlan. :D

    Kézkrémből van 2-3 itthon, egy a munkahelyen - ebben már alig van. Most "csak" 1 bontott ajakápolóm van, 1 bontatlan, 1 bontott lipbutter és egy bontatlan. *ajjaj* :D Testápolók nem fogynak... :S

    Lehet összeszedem a dolgaimat, úgyis listát akarok írni a dolgaimról. Majd nézz be hozzám, hátha sikerül alkotnom valamit: voroskoromlakk.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  4. Örülök hogy belevágtál, viszont megtennéd hogy megemlítesz a bejegyzés elején? Mert gondolom tőlem inspirálódtál. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőled is!:) Igen, most hogy visszaolvasom a korábbi bejegyzésed alatt valóban Te is köztük voltál. Frissítem a bejegyzést.

      Törlés
    2. Mea, ezt a "kihívást" Te találtad ki? :) Csak ha netán én is belevágnék egyszer, akkor tudjam, mit írjak ki.

      Bár én nem vagyok egy felhalmozós típus, csak a lakkjaim száma az, ami indokolatlanul nagy, mindenesetre Neked úgy látom jó sok minden felhalmozódott, azért nem semmi lesz elhasználni annyi sampont meg hajápolót :D Sok sikert hozzá! :)

      Törlés
    3. Nem én vagyok az ötlet gazdája, ezt már régen is lehetett látni blogokon (2012, pont ma kerestem vissza) viszont ahogy látom, nekem sikerült elindítanom a kedvet ehhez a kihíváshoz mostanában, igazából csak ennyi, nekem bőven elég ha odaírod, hogy Nikinél láttad, aki már odalinkelt, így nem kell kétszer. :)

      Törlés
    4. Jaj, a lényeget lehagytam. :D Nem tudom honnan ered egyébként, vagy ki a szellemi kitaláló, én youtubeon láttam mostanában rengetegszer, ha rákeresel, kismillió videó van róla. ^^

      Törlés
  5. Van egy pár dolog, amit igyekszem én is elhasználni. Most már odáig jutottam, hogy jó pár dolgot nem vettem meg, mert tudom van otthon belőle. Az Oriflame balzsamját imádom, nekem a mandulás van meg. Hamarosan pótolom is. :)

    VálaszTörlés

Facebook