TESZT │Catrice PhotoFinish alapozó

január 17, 2015

Néhány hete tesztelgetem a Catrice kiárusításon szerzett alapozómat nem régóta, de épp elég ideje ahhoz hogy írjak róla. Főszerepben a PhotoFinish folyékony alapozó mely a fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően sima és ragyogó arcbőrt ígér egy egész napon át. Hivatalosan 5 árnyalatban kapható de én csak 4 árnyalattal találkoztam az üzletekben.

 

Külcsín: A masszív (és nehéz)  csiszoltüveg csomagolás, a dombornyomott felirat és termékleírás illetve a  pumpás adagoló  ígéretes és minőségi alapozó benyomását kelti. Pumpás kiszerelésű termékekért  ugyan nem rajongók -  mert minimum 2-3 alkalomra elegendő mennyiség mindig marad az üvegben.
Az adagoló egyenlőre jól működik egy pumpálással a képen látható mennyiséget kapunk, nekem két pumpálásnyira van szükségem hogy egységesen mindenhová jusson.







Illat/állag/hatékonyság: Az első (és egyetlen) dolog amit negatívumként fel tudok hozni azaz illata. Kellemes virág illata van de engem nagyon zavar ha egy arca való terméknek ennyire intenzív illata van.Krémes, kicsit sűrű állagú kicsit sem folyós mégis  könnyedén eldolgozható. A Rimmel Stay Matte habállagú változathoz képest  vizesebb textúra ami előre vetíti a fedőképességet is. Nekem a 02 Rosy beige árnyalatban van meg ami a nevéhez hűen rózsaszínes bőrhöz passzol. 

 



A fedése gyenge közepes, nincsenek durva bőrhibák az arcomon és most még a pirosságot sem kell(ene) eltüntetni. Az utóbbi 3 hónapban az említett Stay Matte alapot használtam ami mellett teljesen elfelejthettem a korrektort pedig egyáltalán nem volt vastag vagy maszk szerű az összkép.
Mióta viszont ezt használom újból előkerült a Camouflage korrektor és így együtt használva talán megközelítik a Stay Matte fedését.  Tudásban ez inkább egy erősebb bb krém jegyeit mutatja, a textúra viszont ehhez képest számomra olajos.

Nincs matt vagy maszkos végeredmény, púderrel mattítani kötelező. Zsíros bőrre nem ajánlom biztosan  a ragyogást kölcsönző  fényvisszaverő pigmentek teszik.
Hozzáteszem aláhidratálok közvetlen előtte vagyis lehetséges hogy ez csak nálam jelentkező probléma. És ha már itt tartunk: az viszont dicséretes hogy jól működnek együtt a nappali hidratálómmal. Nincs az a "bőrös" hatás nem pereg le. Sokak szerint szárít, én ilyet nem tapasztaltam.
A tartóssággal is elégedett vagyok, ha nem is 18 órán át de a nap feléig (fixálás nélkül) kitart az ötös skálán hármas erősségű fedőképesség.
Hiányolom a fényvédőt, manapság a legolcsóbb alapozó is tartalmaz valamennyit fura, hogy ebből kihagyták.

Tökéletes arcbőr a Photo Finish Folyékony Alapozó segítségével. Fényvisszaverő pigmentjeinek köszönhetően arcbőrünk ragyogó lesz, akár 18 órán keresztül. Olajmentes formuláját különösen könnyednek érezzük majd magunkon.
Öt árnyalatban kapható, közepes fedésű alapozó, amely tejüveges, praktikus pumpás kiszerelésben.






Csomagolás:5/5
Hatékonyság:5/3
Ár-érték:5/3

Összegezve a fentieket: egy minőségi csomagolásba rejtett átlag drogériás fedésű alapozóról van szó, túláradó virágillattal. Egységes bőrképet nyújt nagyjából két pumpányi mennyiséggel, könnyű vele dolgozni ecsettel de akár kézzel is. Tartóssága megfelel de a fényvédelmet nagyon hiányolom, már csak emiatt is igyekszem legkésőbb tavasszal elhasználni, bár ezzel szerintem nem lesz gond mert gyorsan fogy.
Az ára teljes áron körülbelül 2000ft ami szerintem sok,ennyit szerintem nem ér főleg hogy a kedvelt Rimmel alapozóm is csak 1700ft teljes áron. Most akciósan lecsaphattok rá a Catirce kiárusítás keretében 699ft-ért a Rossmann és Müller drogériákban.












You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Én is megvettem, de borzasztó kellemetlennek találom az illatát, rettenetes :D Kicsit sajnos sötét a legvilágosabb árnyalat, majd nyáron talán tudom használni, mert egyébként nem rossz :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép fotókat csináltál. :)
    A Catrice alapozói szerintem drogériás viszonylatban nagyon jók simán felveszik a versenyt a L'Oréal, Maybelline és Max Factor alapozókkal is. :)

    VálaszTörlés

Facebook