Sóvárgások│ Svéd homedekor

április 22, 2015





A mostani kívánságlistám apropója hogy holnap a  pesti látogatásom alkalmával eljutok végre valahára életemben először az Ikea-ba. Mióta saját háztartást vezetek, lakberendezek és dekorálok azóta érdekel a négybetűs bútoráruház bár kicsit úgy vagyok vele mint Phoebe a Kézműves Ház bútoraival.
A lakásfelújítás kellős közepén tartunk  - amúgy ahhoz képest hogy csak hétvégente tudunk festeni, faragni, stb. egészen jól haladunk - így pont jókor jött a lehetőség hogy szétnézzek a svéd otthonteremtés fellegvárában. Igaz csak nyár közepén esedékes a  beköltözés és vele együtt a lakásdekorálás  de ha már úgy alakul hogy a nagy betűs fővárosba utazunk  mindenképp  szeretnék hazahozni valami apróságot az  Ikea életérzésből :) 
Addig is összeállítottam a sóvárgós listámat az IKEA honlapjáról. Amúgy tudtátok hogy az IKEA mozaikszó /Ingvar Kamprad Elmtaryd, Agunnaryd /az alapító nevének és lakóhelyének kezdőbetűiből ered aki 1943-ban alapította a vállalatot vagy  hogy Európa szerte 222 áruház lelhető fel vagy hogy az első magyarországi áruház éppen 25 évvel ezelőtt nyílt meg?  Csak hogy valami haszna is legyen a mai bejegyzésnek :)






forrás


1.  KIVIK kanapé │ 259.800-, HUF
 Mit ne mondjak nem olcsó és a színe se pont olyan amit megálmodtam az új nappalimba de néhány mintás párnával azért el tudnám képzelni. 


2. Fedeles doboz│ 695-, HUF
Cipős dobozokból is rengeteg van itthon de dobozból sosem elég ha rendszerezésről vagy tárolásról van szó egy lakásban. Leginkább sminkcuccokat tudok elképzelni benne vagy fényképeket. 

3.Potpouri bézs színű dobozos│  795-, HUF
Az f&f potpouri felhozatalának nincs párja, legalább is eddig nem volt. Ezeknél a bézs színű szárított terméseknél egy fokkal jobban tetszenek a színesek lejjebb. Nem valószínű hogy haza hozok belőlük de mindenképp megnézem őket. 

4. Potpouri színes dobozos  │  995-, HUF
Most épp nincs egy se a dohányzóasztalkén mert megkaptam itthon hogy a sok hasznavehetetlen dekortól nincs hely a hasznos és igazán fontos dolgoknak mint ugye bár a playstation(!) Na de ha majd átköltözünk  lesz lehetőségem kiélni a "feleslegescsecsebecsékmindenhol" hajlamomat.

5. MOPPE mini fiókos szekrény │  4.990-, HUF
Ezer és egy videóban láttam már ezt az asztali fiókos tárolót, ennyi pénzért kicsit sokkalom főleg hogy kilencért 9 fiókos állószekrényt kapni ugyanitt és még festeni sem kell.

6. Eldobható mintás papírpohár │ 295-, HUF/6 db
A kocsiban mindig tartunk műanyagpohárt ha útközben megszomjaznánk szóval nem csak azért KELL! mert olyan cuki hanem mert hasznát is vennék.

7. Művirágok│ 195-, HUF
A képen vállalhatónak tűnik minden szálas művirág de a valóságban a legkevésbé szoktak esztétikusak és szépek lenni. Elsősorban fotózáshoz szeretném de a fürdőszobába is el tudom képzelni.

8. Faliszekrény barna-türkiz │ 31.960-, HUF
Valami hasonló könyves polcot képzeltem el amolyan térelválasztó funkcióként a nappaliba bár ez falra szerelhető és nem álló de a színei annyira ütősek hogy végül is ez is jöhet.

9. Gyertyatál│395-, HU
Szintén fotózáshoz néztem ki mint oly sok mindenkinél láttam már ezt és a gyertyatartót smink és ecsettartóként hasznosítva.

10. MICKE íróasztal │ 22.990-, HUF
Sminkes asztalkának néztem ki, habár az nem mostanában lesz hogy a szoba sarkában nekem egy önálló sminkes birodalmam lesz de álmodozni lehet. Erre rá egy tükör, egy fiókos tároló (5.) egy két ecsettartó és kész is.

11. Evőeszköztartó│ 495-, HUF
Jelenleg is evőeszköztartó fakkokkal próbálok úrrá lenni a káoszon a fiókomban de az elrendezése a mostaniaknak nem túl szerencsés, túl keskeny. Ezekben a szélesebb fakkokban sokkal átláthatóbbak lennének a szemhéjpúderek vagy akár az ékszerek.


12. Szárított, illatos növények│  395-, HUF
Nem tudom minek, hová és hogy egyáltalán mik ezek de jópofa. Elvileg illatosak szóval ha másra nem egy vázába rendezve illatosítónak vagy esetleg Takács Nóra legutóbbi videójában látott késtartó alkalmatosságnak esetleg jó lehet.




You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Én is szívesen ellátogatnék egy Ikeába, hozzám nagyon közel áll a minimalista-praktikus vonal, amit képviselnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, érdemes! :-) Nagyon tetszett minden és a dekorációs holmik (virág, képek,fali lámpák, étkezőszett, stb.) közt akad olcsóbb és mégis ízléses darabok. Szóval nem olyan horror árakon adnak mindent mint ahogy azt gondoltam. Gyertyatálat, rendszerezőt, lámpát és tárolódobozt az ékszereknek sikerült is beújítanom. Szóval az Ikea-érzés már meglesz az új lakásban :-)

      Törlés

Facebook