Teszterek tesztje

augusztus 29, 2015




Az újságokhoz kapott mintákkal, a kis kiszerelésű termékekkel mindig hadilábon állok, nagyon kevés az a terméktípus amiből nem hogy messzemenő következtetéseket lehetne leszűrni, de egyáltalán fel lehetne mérni, hogy egyáltalán nekünk való termékről van e szó. Rendszerint ezek a teszterek a fiók leghátsó sarkában egy eldugott kis dobozban végzik, várva egy utazást ahová magammal vihetem őket (és ahová végül sosem viszem el őket)


Megsúgom, hogy évek óta halmozódik ez a kupac az évek alatt egy kezemen meg tudom számolni hány mini kiszerelés keltette fel az érdeklődésemet. Ez a  szám pedig még kevesebb, ha arról van hány terméket vettem meg magamnak a teszterek alapján. 
Ebben a bejegyzésben arra teszek kísérletet, hogy a nyáron bezsebelt  minták közül megtaláljam (legalább) azt az egyet amit talán megéri teljes kiszerelésben is beszerezni. Meglátjuk!

 






Borotalco Original izzadásgátló deo


A Borotalco Original az egyedülálló Borotalco illattal, a benne található mikrotalkumnak köszönhetően hatékonyan szívja fel az izzadságot és naponta gondoskodik a kellemesen száraz bőrről.

 A nyár legnagyobb durranása számomra  - a Sunkiss Jelly világosító gél mellett - ez az izzadásgátló  spray. Az első pár alkalommal nehéz volt megszokni a semmihez sem hasonlítható extra púderes, már-már fullasztó illatát de mára már ez az egyik tulajdonsága amiért nálam  kiérdemelte a nyár legpraktikusabb terméke bilétát.Uniszex illatról legalább is a márka hivatalos oldalán ez olvasható termékleírásban, mégis nehezen tudnám elképzelni pasikon. A porlasztója szuper, tudjátok vannak olyan deo spray-k amik felrázás ellenére is a hónaljon összeállnak, na ez nem ilyen. Láthatatlanul véd, nem hagy nyomot és a dög melegben is állta a sarat. Délben mindig újrafújtam de csak azért mert már nem éreztem az illatát. Nem emlékszem hogy bármikor is folyt volna rólam a víz ha ezt használtam. Ja, és a legjobb hogy ez a  45ml kiszerelés még mindig tart, pedig már jó ideje használom igaz felváltva más deoval is, de napjában 2x is. 


Signal White Now fogkrém

A Signal White Now az első olyan fogkrém, mely már egyetlen fogmosással láthatóan fehéríti a fogakat* és így ragyogóvá varázsolja a mosolyt. Használata kellemes és hatása klinikailag igazolt, hiszen a Signal újításának köszönhetően a fogkrém kék habja optikailag azonnal fehérebbnek mutatja a fogakat. Ugyanakkor a fokozatos fogfehérítő hatással is rendelkezik, sőt fluorid tartalma révén a fogakat is segíti megóvni.

Korábban már volt szerencsém hozzá, ezért nem volt meglepetés mit is tud ez a fogkrém valójában.  Már 3-4 használat után felfedezhető némi változás: a fogak fehérebbnek tűnnek a kék habnak köszönhetően de ez hosszú távon nem megoldás. Jelenleg együtt használom a Listerine szintén fehérítő hatású szájvizével, így még látványosabb a különbség de hosszabb távon biztosan nem fogom használni főleg nem együtt a két terméket. Évekkel ezelőtt volt már negatív tapasztalatom  egy fogfehérítő tollal ami annyira érzékennyé tette az erősnek vélt fogaimat hogy hónapok kellette mire újra visszaállt minden a régi kerékvágásba. 


Dove Youthful Vitality  hajápoló krém 
Az  idősödő haj számára kifejlesztett új Dove Youthful Vitality BB hajápoló krém segít tápanyagokkal feltölteni a hajat, hogy kondícionálja és könnyebb kezelhetőséget biztosítson hajformázás során. Védi és erősíti a tincseket a jövőbeni töredezés ellen

Ez az a terméktípus amiről képtelenség ekkora mennyiség alapján bármit is mondani. Az egyedüli kiindulópont csak az illat lehet, hogy eldöntsük adunk e neki egy sanszot vagy sem. Nálam már az illattal elvágta magát ez a krém; a csomagolásban túlzóan virágos, kissé mamás illatot árasztott ami a hajban szerencsére kevésbé érződik. Alig egy diónyi mennyiséget sikerült kisajtolnom belőle  - hajpakolásokból min. három ekkora mennyiséget szoktam használni - ami kb. a vizes  hajam felére volt elegendő. A leírás szerint száraz és vizes hajon egyaránt használható kiöblítés nélkül is akár, de  annyira sűrű állagú krémről van szó hogy én száraz hajra biztos nem kenném.


La Roche-Posay Toleriane korrekciós alapozó



Korrigál és egységesíti a bőrszínt. Magas fedésének köszönhetően kijavítja a bőr egyenetlenségeit, egységes arcszínt adva a bőrnek. Új, szabadalmaztatott textúrájának köszönhetően, könnyen használható, még túlérzékeny bőrön is, a természetes smink hatás eléréséért. Hosszantartó komfortérzetet biztosít, foltok nélkül. Nagyon kíméletes.
Tartósítószer mentes. Érzékeny bőrön vizsgált. Nem komedogén. UV védelem SPF 25.

Javítja a bőr egyenetlenségeit és egységes, tökéletes foltmentes arcszínt biztosít.Az érzékeny bőr tökéletes és kíméletes alapozásáért. Neurosensine hatóanyagban gazdag az allergiás reakciók kockázatának csökentéséért.4 fajta színben , 13 sand beige

Első pillantásra (is) sötétnek tűnt.... másodikra még inkább. Nem is mertem egyből élesbe tesztelni, csak itthon a négy fal közt. Meglepően jól illeszkedett a bőrszínemhez, bár nem volt tökéletes az illeszkedés.  Ecset nélkül, ujjaim segítségével dolgoztam el. Sokkal vékonyabb, hígabb alapozó termékekhez vagyok szokva mostanában, így harcolni kellett azért hogy eljusson belőle mindenhová. Fedése erős közepes, nincs maszkhatás. Kis mennyiség is elég volt belőle alkalmanként, így ez az 1ml minta nekem 3 használatra volt elegendő.  Ugyanakkor egész nap éreztem, hogy ott van az arcomon és ez nem volt kellemes. Tartóssága átlagos, semmi extra.








 

 

 

La Roche-Posay Hydreane Legere


Paraben-mentes hidratáló krém érzékeny bőrre. Hidratál és csökkenti a bőr érzékenységét. A bőr hidratált lesz, visszanyeri rugalmasságát és komfortérzetét. A La Roche-Posay termálvíz a vízmegkötők új generációjával, a Hidrolipidekkel együtt szerepel egy formulában. Antioxidáns és bőrnyugtató hatású La Roche-Posay termálvízzel gazdagított összetétel. Gazdagon krémes textúrája pakolásként ápolja arcbőrt, amely puhává válik és visszanyeri rugalmasságát.
Amennyire szerettem és éreztem a márka termálvizének az energizáló, élénkítő hatását az arcomon, ennél a hidratálónál annál kevésbé pedig a  LRP termékek mindegyikének  alkotóeleme a magas anti-oxidáns és bőrkímélő tulajdonságairól  ismert termálvíz.  Hatékonyabbnak éreztem ha reggelente a  megtisztított arcomra fújtam a termálvízből és utána külön felvittem a hidratálókrémet. Az illata finom bár számomra kellemesebb lenne ha egy kicsivel szolidabb illata lenne.  Gazdag textúra ellenére gyorsan beszívódik.



La Roche-Posay   Anthelios XL

Extra könnyű napvédő fluid nagyon magas védelemmel. Indikáció érzékeny, napérzékeny extrém napsugárzásnak kitett bőrre. Erősen vízálló. Fotostabil. Illatmentes napozókrém arcra kiemelkedően magas, SPF 50+ nap elleni védelemmel. Vízálló, illatanyag és parabenmentes összetétel.


Az utazó kiszerelés fényvédőjét megvallom  nem volt merszem kipróbálni, nem mozgatnak különösebben a fényvédők és úgy általában a róluk szóló irományok sem ráadásul ez a termék sem vitt közelebb a felismeréshez hogy használnom kellene. Anthelios Xl kém  50+ fényvédőt tartalmaz  ami jól hangzik de  már-már a zavaróan kellemetlen illata miatt nem sok kedvem volt a nyáron hogy kipróbáljam.  ( mi tagadás, kényes téma nálam egy termék illata)
 Nem gondolom, hogy romlott példányról lenne szó, de az kétségtelen hogy első blikkre a tubusból kiérződő  szúrós szagtól dobtam egy hátast. Esküszöm engem a hajfestékek szúrós szagára emlékeztet ahhoz hasonlót nem kenek a bőrömre. Nyilván bőrgyógyászok által tesztelt meg minden, de ha valaminek már az illata is bizarr, akkor tőlem tesztelhették azt kis milliónyi emberen is én akkor sem kérek belőle.


 Hat mintából talán kettő az amit nagy valószínűséggel teljes kiszerelésben is beszerzek majd magamnak. A fehérítő fogkrémet kis szünet után újból, az izzadásgátló spray-t viszont napokon belül. Nem is annyira rossz arány , meglehet hogy még több mintát elő kellene szednem a szekrény mélyéről.... 




Nálatok is halomban várnak a minták vagy azonnal felhasználjátok őket?

You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. Hozzám ritkán kerül teszter, de nem is különösebben kedvelem azokat, mert azt vettem észre, hogy más szokott lenni a minőségük, mint a normál méretű társaiknak. És általában rosszabb :D Talán még az üzletben kapott, "friss" minták a legjobbak, de azokból is leginkább azok, amiknek olyan a csomagolása, mint a rendes terméké, csak pici a mérete. Tehát nem a tasakos, csak ilyen meg ugye elég kevés helyen van :)

    VálaszTörlés

Facebook