Weekend essentials

szeptember 11, 2015

A hétvége így különösen a vasárnap többnyire a pihenésé, a hosszas reggeleké és persze beauty-é. Végre van idő nyugodtan reggelizni,  az 5 perces smink helyett valami extrábbat alkotni és felvértezni magunkat a következő hét kihívásaira. A reggeli mellé összeszedtem azokat a szépségápolási eszközöket, amelyek ezen a hétvégén kapnak majd főszerepet.




1. Hétköznap sajnos ritkán jut eszembe ecsetet tisztítani így rendszerint a hétvége nálam ezzel kezdődik. Most épp a Johnson's baby samponját használom erre de ennél jobb samponhoz is volt már szerencsém. Egyedül a pumpás kiszerelés szól mellette és az illata, a hab állag sajnos nem elég hatékony. 

2. Hétvégén jut idő nagyobb tatarozásra, első lépés egy alapos és sokrétű arctisztítás amihez felváltva használom a Planet Spa Perfectly Purifying holt-tengeri arcmaszkját amit hetente akár többször is használhatnék annyira kíméletes,  talán már túlságosan is. 

3. Ezt követi a pórustisztítás (néha cserélődik a 2.és 3.pont) amihez régóta a JimJams tapaszait használom. Évekkel ezelőtt próbáltam - ha jól emlékszem az Essence - más hasonló pórustisztítót de azok fele ennyire sem voltak látványosak. Hogy értsétek miről is beszélek, olvassátok el a JimJams tapaszról írt bejegyzést.

4. Ha hétvége akkor a gyűlölt szemöldökszedésre is sort kerítek, utálom de komolyan. Szívesebben mennék fogorvoshoz mint hogy a szemöldököt szedjek. Nem azért mert fáj, inkább mert képtelenség őket formába hozni. Szerencsére a Rossmann-ban rátaláltam egy olyan csipeszre amivel könnyebb a hozzáférés és elég éles is ahhoz hogy egyetlen mozdulattal kitépje a gonosz szőrszálakat. 

5.  Nem minden hétvégén jut időm lábkényeztetésre de a mostani ilyen lesz, ezt elterveztem. Ilyenkor  egy forró lábfürdő után az Avon FootWorks levendulás bőrnyugtató lábpakolását szoktam bevetni amit 3in1 tulajdonsága miatt szeretek leginkább. Radírozó szemcséket is tartalmaz, ugyanakkor 5 perc elteltével maszk-szerűen szárad, a levendula nyugtatja és táplálja a magassarkúktól meggyötört lábat. Utána pihe-puha tappancsokkal vághatok neki a hétfőnek.

6. A kezeim ápolására mindig külön figyelmet fordítok, fontosnak tartom hogy ne feledkezzünk meg róla hiszen  akárcsak az arcunk a kezeink is szem előtt vannak. Általában két terméket használok felváltva, ezen a héten a Yves Rocher Beauté des Mans kézápoló elixír a soros: a közepesen durva barackmagoknak hála  selymes puhaság marad utána. Róla is volt már szó a blogon.

7. Alverde körömápolókrémre kiárusításon találtam, nem sokat reméltem tőle de végül nagyon is jól sült el. Pár perc a körmökön és a körömágybőr feltolás és eltávolítás egy álom lesz. Zavarba ejtő a különbség az előtte-utána állapotok között.

8. Ápolt, formára vágott és körömerősítő alapozással karbantartott körmöket festeni gyerekjáték főleg ha van kéznél valamilyen gyors szárító is. A borús időre tekintettel a voksomat ezúttal a  Rimmel 60 seconds lakkok közül a berries and cream árnyalata mellett tettem le, egy telt, mély bordónál ősziesebbet nem is tudnék elképzelni.






És nálatok mi lesz a beauty-program hétvégén? :-)

You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. Igaz, hogy nekem száraz/normál bőröm van, de ezt a holt-tengeri arcmaszkot szereti a bőröm.
    A szemöldökszedés nálam se ártana megejteni már, de sosincs hozzá kedvem...:D

    VálaszTörlés

Facebook