Kedvencek│November '15

november 30, 2015


November.Hmmm...Extra rövid hónapnak tűnt, ami javában már az ünnepi készülődésről szólt. 60°%-ban már az ünnep körül járnak a gondolataim, pedig emlékeim szerint ilyen Karácsony-láz utoljára gyerekkoromban kapott el  egy hónappal december előtt.
Ami a kedvenceket illeti, ebben a hónapban már előkerültek az őszi/téli időszak tipikus kiegészítői testápolók, ajakbalzsamok és karácsonyi illatok képében. Sminkelésre nem sok idő jutott, ennek legjellemzőbb indoka a reggeli "még 5 perc szundi" gomb  a telefonon és hát tudjátok, sokszor 5 percekből lesz a kapkodás és a legszolidabb tusvonal-spirál kombináció ajakápolóval  spékelve!





Újoncként debütált  novemberben a népszerű Batiste száraz sampon  volumennövelő változata és a Schwarzkopf essence Ultimate Biotin+ Volume  kondicionáló hajspray is. Előbbi hajlakkra hajazó  hatása igencsak meglepett az első használatkor. Hajlakkot hétköznap éppen a ragacsos érzés miatt nem szeretek használni,  amit így ezzel a száraz samponnal most mégis csak kénytelen vagyok eltűrni. Ezt leszámítva végül is teszi a dolgát, bár hogy őszinte legyek sokkal nagyobb durranásra számítottam.
A hajspray hatásairól még nem tudok beszámolni, az illata az ami miatt bekerült az aktuális kedvenceim közé de hogy "mi sül ki belőle" arról majd később lesz szó. 
Visszatérő kedvenc a Kallos Placentás hajpakolása amit hosszabb kihagyás után ebben a hónapban nagy nehezen de sikerült újravenni. Sajnos nagy kiszerelésben sehol sem találok belőle  - még fodrászkellékesnél sem, pedig sokkal gazdaságosabban jönnék ki ha 275ml helyett az 1000ml kiszerelésben lenne itthon. Akkor a legpuhább, selymesen fénylő és legkezelhetőbb a hajam ha ezt a pakolást használom, semmilyen olaj vagy drágább pakolás nem volt még olyan hatékony mint ez a pár száz forintos termék.



Érik egy különálló bejegyzés a Dresdner Essenz fürdősóiról köztük erről a fahéjas-narancsosról is ami már javában a karácsonyi illatokat idézi meg. Egy tasak nálam akár 6 fürdőzésre is elegendő: a mámorító illatokhoz a fürdőszobában elég belőle alig egy teáskanálnyi mennyiség is. 
És ha már illatok a legtöbbször a Gucci Premier illatához volt kedvem ebben a hónapban, pedig még mindig jellegtelen illatnak vélem. Hiányzik belőle az a plusz, ami egy ilyen "drága" illatban kötelező elem.  
Testápolásban a Balea Mogyis testvaja volt a befutó amiről már korábban volt szó itt a blogon. Változatlanul egy kategóriájához képest nagyon jó és hidratáló testápolónak gondolom. Lassan a végéhez érek, valószínűleg nem fogom újravásárolni mert ez a nutellás mogyoró illatból egy időre elég volt.





Arcápolásom a hideg idő ellenére elég szolid egyenlőre: egy Bioderma Atoderm hidratálóminta és egy L'oreal arckrémen kívül mást jelenleg még nem használok. Ezek közül jelenleg a Bioderma az amit szívesebben használok akár reggelente is annak ellenére hogy gazdag, zsírosabb krémről van szó. Jól működik bb krém alatt is, gyorsabban is beszívódhatna épp ezért leggyakrabban éjszakára használom.
Garnier Pure Active bb krém az itthon fellelhető egyetlen színezett hidratálóról (és ez nálam nagy szó) teszt is született nemrég. Egyenlőre  pozitívak a tapasztalások vele kapcsolatban.
Egyetlen sminktermékként képviselteti magát a Manhattan Blogger's Choice paletta, ebből is a kedvenc a legsötétebb, szaténos barna árnyalat volt novemberben.
Blistex márka jóideje vetélytársa a Carmex-nek nálam ha ajakápolásról van szó, ez a masszírozó fejes változat különösen a szívemhez nőtt mostanában. Szeretem, hogy nincs kámforos/mentolos illata inkább valami gyümölcsös beütésű illatra emlékeztet.





You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. Essence Ultimate Volume hajspray -> Nem L'Oreal termék, olvasssssd el mit írtak a flakonra, köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bántásból írtam, de már nem először írtad L'Orealnak.

      Törlés
    2. Igazad van. Korrigálom. Köszönöm az észrevételt!

      Törlés
  2. Uh azt a testvajat nem is láttam, na mindjárt el is olvasom, mit írtál róla korábban :)

    VálaszTörlés

Facebook