Dm Life Book│ Tapasztalatok az ideiről és első benyomások a 2017-es tervezőről

november 05, 2016




Idén is a dm jóvoltából sikerült megszereznem a jövő évi naptáramat/tervezőmet ami nemcsak hogy grafomán énem tökéletes játszótere, de 2016-ban ennek a  könyvecskének (is) hála a  kiadások napi szintű vezetésével a családi költségvetés is átláthatóbbá és rendszerezettebbé vált. Szóval köszi dm! :D

A 2016-os dm Life Book elrendezéséről, kinézetéről és hogy egyáltalán mi is ez az őrület arról  a tavalyi bejegyzésemben bővebben olvashattok ha van hozzá kedvetek.
Egyszóval váratlanul ért hét elején, hogy idén is lehetőség  lesz az  active beauty program keretében a LIFE BOOK-ot  beszerezni  mert nagy volt a titkolózás de mikor kiderült nem volt kérdés hogy az elsők közt rohanok majd érte! ( azért titkon reménykedtem benne, így egész évben szorgosan gyűjtögettem a pontjaimat, hogy ha eljön az év vége nehogy lemaradjak róla)


A 2017-es Life Book nem csupán formájában, méretében tér el elődjétől, de nem ám! Idén nincs két egyforma - csak kísértetiesen hasonló:) - borító, minden példány más és más, egyedi fedőlappal kapható. Ez a tény engem kevésbé izgat, annak viszont nagyon örülök hogy kemény fedeles így biztosan nem lesz olyan leharcolt állapotban mint a mostani. Reménykedem abban is, hogy amennyiben 2018-ban is lesz lehetőség a tervező kiváltására újítanak majd kicsit és elhagyják ezt a  cuki kislányos-kiskutyás design-t mert lassan túl sok lesz a cukiságból.


Ebédszünetben sikerült kiugrani érte amit mellesleg kicsit előrébb hoztam, hogy még véletlenül se maradjak le róla és milyen jól tettem mert mire odaértem már csak öt darab közül válogathattam. Mindenképp zöldes-kékes színvilágot szerettem volna, végül is nem kellett sokat hezitálnom a kasszánál mert  ez volt az egyetlen szóba jöhető szín az összes közül. 






Az első oldal akár csak az idei kiadás a személyes adatainknak szánt "képkerettel" kezdődik és egy kedves de határozott kéréssel, hogy amennyiben elhagynánk az "évünket összegző" könyvet  a megtaláló mindenképp juttassa vissza becses tulajdonosának.  
Személy szerint én ezt a mostaniban se töltöttem ki, legalábbis a keresztnevemen és az email címemen kívül más adattal nem fogom kitölteni ezt sem. Vagyok olyan pesszimista hogy nem reménykedem abban, hogy ha esetleg elveszíteném lenne olyan mázlim hogy visszatalálna hozzám. Tudom, így az esélyt se adom meg, de akkor is! És ha már itt tartunk: ami viszont idén is mindenképp be kell hogy kerüljön a tervezőm jegyzetoldalaira azok a különböző portálokhoz tartozó username és jelszó kombinációk de ezek is szigorúan kódolva hogy ha elfelejteném bármelyiket is legyen segítségem. Ezt muszáj, mert elvesznék a kódok,jelszók és azonosítók dzsungelében.

A következő négy oldallal őszintén szólva nem tudok mit kezdeni, a kitűzött céljaimat még talán felírnám,  de az úticélokat biztosan nem vezetem majd ennyire erőltetetten. Így ezt a két oldalt már tele is ragasztottam jelölőkkel mert a tapasztalatok alapján arra biztosan nagy szükség lesz. 
Hiányolom viszont nagyon a tematikus picike matricákat, a könyvjelző helyett például vagy csak bónuszként. Sebaj, szerencsére még maradt bőven az ideiből is meg hát az ebay tökéletes matrica-forrás de azért jó lett volna. 

 


 Egy színezhető és egy színes, kemény borítású elválasztólap után elérkezünk a tervező részhez, magához a naptárhoz. Éves gyors naptár a következő két évről, majd havi és heti bontásban bájos és  évszakokhoz kapcsolódó  rajzocskákkal.
A heti tervező rész a 2016-os kivitelhez képest sok mindenben változott, ha engem kérdeztek egyértelműen az előnyére. Először is horizontális a felosztás, egy oldalra kerültek a hét napjai  ami számomra esztétikailag szebben mutat, főleg mert utálom a mostaniban hogy a szótagolnom kell a szavakat. Banális apróság, de engem ez eléggé zavar az aktuális tervezőmben.  Ami szintén hatalmas előny a korábbihoz képest hogy nem nekünk kell számozgatnunk a napokat és ami még plusz hogy ezúttal már a névnapokat sem kell külön feljegyeznünk magunknak mert megtették helyettünk.
Egy hét egy oldal  és a hozzátartozó jegyzetoldal, amit tekintve hogy az ideiben is összevissza, át-keresztbe írogattam a keskeny napi oszlopok között úgy érzem szeretni fogok és használhatóbb lesz a mostaninál. 

A tervező után következő a "hasznos" fül ami az egyik kedvencem.  Fontos információknak, mérőóraállásoknak, recepteknek szánt oldalak. Fontos infókként telefonszámok, rendelési idők, nyitvatartások, menetrendek és útvonalak kerülnek majd ezekre az oldalakra is akárcsak a mostaniban. 
Külön köszönet ismételten a mérőóraállásoknak szánt oldalakért mert az idén is nagy mértékben hozzájárult ahhoz hogy nem felejtettem el időben bediktálni az óraállásokat vagy legalább is kevesebbszer az korábbi évekhez képest :D
Receptoldalak sem maradnak üresen bár nem süti receptekkel lesz teleírva az is biztos. Az ideiben azt hiszem egyetlen, tavaly karácsonyi menütervezés került bele aztán ezt feladtam és inkább azok a kedvenc idézeteim kerültek ide amiknek a jegyzeteknek szánt oldalakon már nem jutott hely.

Négy oldalt órarendeknek szánni már az előzőben is feleslegesnek tartottam még  ha használnám ezeket az oldalakat akkor is,  de így hogy abszolút kihasználatlanok maradtak még jobban sajnálom de ennyi "haszontalanság" belefér. 

Hiányolom kicsit a  perforált bevásárlólistákat vagyis inkább cetliket mert azok egy havi de még egy heti bevásárláshoz is kevéske felületek de azért használgattam őket. Napi bevásárláshoz de legfőképp Glamour napi és egyéb kívánságlistákhoz, tavaszi "to do" listákhoz amiket aztán elégedetten pipálgattam magamnak.

Pénzügyi tervező egyértelműen a legnagyobb "hasznosság" mind közül, a bejegyzés elején említettek miatt. Szeretem a mostani tervezőm bevétel-kiadás oldalainak elrendezését is, bár szerintem kissé aránytalan az elosztás de lehet hogy csak nálunk rövidebb  minden hónapban a bevétel oldalon szereplő tételek listája mint a kiadás oldal :S 
Talán mégsem egyedül mi vagyunk ezzel így , mert  a 2017-es tervezőben már csak három rövid kis sor jut a bevételeknek. Újdonság az "amire jó lenne félretenni" rubrika amivel kapcsolatban csak annyit; hogy tényleg jó lenne....

Végül a jegyzeteknek szánt oldalak vonalas és sima kivitelben ahol a fent említett azonosítók és "akinek nincs esze, legyen notesze" típusú feljegyzéseknek kell a hely részemről. Emellett rengeteg de tényleg rengeteg idézetet is évről-évre átörökítek az újdonsült határidőnaplóimba. Mindig egyre több van, az évek során felhalmozott kis "lélekbonbonjaimtól" nem tudok és nem is akarok megválni így rendszerint ezek az oldalak már az év első felében megtelnek. 

A könyv utolsó oldala hasonlóan az előzőhöz egy mappaszerűség amiben orvosi leleteket, nyugtákat, garancialeveleket és hasonlóakat tartok ideig-óráig amíg épp szükség van rájuk.




Összességében szerintem imádni fogom ezt is, mint a 2016-os tervezőmet. Tudom ajánlani mindenkinek aki a mai digitális világban még szeret kézzel írni, mert szerintem sokkal hangulatosabb mint a telefonba bepötyögni egy emlékeztetőt. Mindent, de tényleg mindent ebben vezetek már. 
Más tervezőkhöz képest egyértelműen az ára a legelőnyösebb tulajdonsága hiszen gyakorlatilag "mindent tud" amit a drágább társai. Ami negatívum az a korlátozott elérhetősége hiszen a dm Life Book jelenleg csak dm active beauty tagoknak érhető el 100 hűségpontért és 999,- Forintért cserébe  2016. november 3-tól a készlet erejéig vagy legkésőbb 2017. január 31-ig az üzletekben.
A jövőre nézve remélem a dm  megtartja ezt a jó szokását és 2018-ban  is a dm segítségével tervezhetem majd az évemet!


You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. már a sokadik poszt, amit nézegetek róla, és nagyon gondolkodom, hogy betérjek egy DM-be érte, de ha a racionális énem győz, akkor nem fogom megvenni. Számomra ezek a külön fülek az ilyen "jó, jó, de nekem nem kell" kategória, ezt meg a többi dolgot inkább irogatnám egy külön füzetbe, mint egy határidőnaplóba, amit minden nap magammal hordok. Ami számomra a legfontosabb egy határidőnaplóban, hogy kicsi legyen (a5 méret vagy kisebb), napi bontása legyen (így elférnek a sulis óráim, a feladatok, amiket aznapra teljesíteni kell suliba, vagy szimplán a napi teendők, stb), tartalmazza a névnapokat és legyen egyszerű, semmi csicsa, semmi olyan, amitől egy év nézegetés után megcsömörlök (ahogy te is írtad, ez már kicsit sok a cukiskodásból :D). imádom a cuki dolgokat, de a határidőnaplóban a letisztultságot pártolom. tudom, nagyon kritikus vagyok ezzel kapcsolatban, de egyébként nagyon jó kezdeményezésnek tartom a DM részéről, én pl örülnék, ha jövőre több fajtát is piacra dobnának :) szóval idén kénytelen leszek csilliárdokért beszerezni majd egy sima, uncsi, fekete határidőnaplót, vagy megvárom a februárt, amikor a legtöbb papírbolt már akciósan árulja a naptárakat, naplókat :D

    VálaszTörlés

Facebook