Kedvencek│ Január '17

február 03, 2017



Nem akartam elkiabálni de úgy tűnik megtört  az átok és hosszú évek után végre valahára nem egy ocsmány, taknyos és lehangoló januárt hagytam magam mögött. A munkahelyem december és január hónapokban elég veszített tempót diktált, amire ráadásképp hónap végén rányomta bélyegét az ráeszmélés, hogy minden erőfeszítésem ellenére rohadtul nem értékelnek a munkahelyemen...  És itt most nem(csak) a piszkos anyagiakról beszélek, hanem az elismerés halovány jeléről: egy biztató mondatról vagy akár egy hátba veregetésről.
Na mindegy, erre csak hónap végén jöttem rá, ami azt jelenti hogy az azt megelőző 30 nap egészen kellemesre sikerült. Telis-tele jobbnál jobb termékekkel, köztük javarészt újoncok amikről kivételesen e bejegyzést követően olvashattok majd. 


Kezdem a random dolgokkal például a chia maggal amit talán még novemberben szereztem be kisebb kiszerelésben ami még így is óriás mennyiségnek bizonyul: majdnem minden reggelt chia magos joghurttal indítok, sőt újabban már a salátámba is teszek mégsem akar elfogyni.  "Pudingos" állagúra nekem még sosem sikerült, de annyira nem is bánom szeretem, hogy ropog a fogam alatt. 

Két, mondjuk úgy illatosítót is előszeretettel használtam januárban: a Air Wick Life Scents Mom's baking illatú viasza december óta lengi be a lakást és még mindig nem tudtam megunni. Ha van ember aki még nem próbálta akkor csak szólok, hogy a minap láttam őt és a karácsonyi forralt boros társát féláras kiárusításon Rossmann-ban és dm-ben egyaránt. 

És még egy illat bár ez sokkal inkább gyógyászati céllal fújkáltam legfőképp az irodában ahol januárban voltaképp rajtunk kívül mindenki influenza szerű tünetekkel fertőzött. Egy  rövid lefolyású nyavalyán én is átestem ugyan az egyik hétvégén de többek közt ennek az Aromax Antibakteriális légfrissítő spray-nek  és a milliónyi kézmosásnak tulajdonítom, hogy ennyivel megúsztam. 4 óránként 2 fújás bőven elég volt ebből az eukaliptusz-mentol-teafa kombinációból így nézve még gazdaságos is. El is tettem a tavaszi nátha szezonra. 

Random kategória utolsó darabja a Lucia Mondi kiárusításon beszerzett leveles-gyöngyös fülbevaló amit le se lehet rólam venni.



Testápolás fronton - a képek készítésekor legalább is - az Isana legújabb limitált téli kiadású  Snow White tusfürdőjét kedveltem de a lelkesedésem a flakon kiürültével alább hagyott. Vaníliás puding illata az első két alkalommal még tetszett de az ötödik tusolás alkalmával a lelkesedésem valahol a  lefolyóban landolt

Az Inecto kókuszos testápolóját a tusfürdővel együtt használtam decemberben és januárban egyaránt, utóbbi régesrég elfogyott a testápolóval meg amolyan "se veled se nélküled" viszonyban állok. Az illata számomra műkókuszos viszont a hámlásig kiszáradt kézfejemre gyors gyógyírként eléggé bevált: 2 nap alatt rendbe hozza és gyorsan be is szívódik ezért a munkahelyemre is vittem belőle.

Balea Cherry Kiss  folyékony szappan és kézkrém duót a karácsonyi csomagok közül az egyik amit sikerült féláron elhozni. A kézkrémet a pumpás kiszerelés miatt az irodába szántam eredetileg, ott is használtam de fele annyira sem éreztem hidratáltnak a kezeimet mint az Inceto-val. Az illata viszont ezerszer jobb volt. 

Eveline Cosmetics S.O.S körömerősítő "gyógylakkjai" közül időről-időre újravásárolok egyet,amikor már annyira siralmas állapotban vannak a körmeim ( lemezesednek, törnek, barázdásodnak) hogy nincs más megoldás, be kell vetni a keménymagot. Azért ódzkodom tőle és kúraszerűen csak ha  nagy a baj használom, mert a formaldehidet igen nagy százalékban tartalmaz ami hát valljuk be nem a legbarátibb összetevő. Cserébe 1-1,5 héten belül betonerős körömlemezt épít, gyorsítja a körömnövekedést is.




Sminkfronton ebben a hónapban se tudok semmi újdonságról beszámolni: felavattam az új sminkszivacsom amit - mivel az ebay-es változatra azóta is várok - a Rossmann-ban vadásztam le. Meglepően jó minőség, nem tudom miért valamiért rosszabbra számítottam pedig az előző szivacsom se volt márkás darab. Annyival egyszerűbb ezzel eloszlatni, egységesebbé tenni az alapozót mint bármelyik ecsettel hogy hihetetlen. 

A Joy-napon vásárolt Maybelline Lash Sensational olajos spiráljának januárban jött el az ideje, hát nem is tudom... olajosság ide vagy oda az én pilláimat rendesen csomósítja. Még várom hátha idővel jobb lesz az állaga, de speciel a sárga Lovely Curling Pump up spirál nálam jobban teljesített. 

A hónap abszolút sztárját hagytam a végére, a Balea olajos sminklemosóját amiről először Évinél  később pedig Nikinél  hallottam nagyon-nagyon-nagyon jókat és tényleg szenzációs ez a lötyi!!! Elég megosztó termék: valaki vagy nagyon imádja vagy ki nem állhatja, ez a két véglet van semmi más! Ami engem illet magam is meglepődtem mennyire jól kijövök az olajos textúrával mostanság: az elmúlt pár hónapban arcolaj, hajolaj és most ez a sminklemosó olaj is belopta magát a rutinomba. Száraz bőrön kell használni, az nagyon fontos és ami fura hogy lemosni sem feltétlen muszáj mert a sminket szinte maradéktalanul leszedi és nem marad az a ragacsos utóérzet a bőrön sem. Ráadásképp úgy érzem, hogy a szempilláimat még ápolja is. Illata alig, nem hagyja maga után órákig az olajos bázisú termékeknél megszokott "elnehezült" érzetet és nem érezem hogy elzárná a pórusokat. Három-négy pumpányit használok alkalmanként és még így is alig fogyott belőle pedig harmadik hete használom. Ezer forint alatt van és rendkívül gazdaságos termékről van szó, mindenképp ajánlom kipróbálásra annak aki az olajos bázisú termékekre nem ősellenségként tekint. Csak igyekezzetek, mert felröppent a hír hogy hamarosan lekerül a drogériák polcairól!


Nálatok mik voltak a januári kedvencek?


You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook