Cosmia rózsás testradír gél

november 05, 2017

Tavasszal robbant be a köztudatba az Auchanban kapható Cosmia kozmetikai márka - bár igazság szerint én már előtte is próbáltam a márka termékeit - ami megfizethető áron kínálja egyre szélesebb termékkínálatát. A polcokon testápolási, arcápolási,- hajápolási termékeket és újabban már dekorkozmetikumokkal is találkozhatunk,  Nagyváradon  körömlakkokat is láttam. (legutóbb Szegeden én még nem találkoztam lakkokkal)   A termékeket több európai országban, köztük  Spanyolországban állítják elő. Ami az összetevőket illeti, a Cosmia a parabén mennyiségének minimalizálása, illetve a termékek többsége esetében annak teljes elhagyása mellett valamint az állatkísérlet mentesség mellett kötelezte el magát.
 

 Többféle terméket próbáltam/próbálgatok mostanában is a márkától: érzékeny bőrre szánt micellás víz, argánolajos, citromos muffinos és mandulás tusfürdők és száraz sampon.  Mégis a Cosmia Collection termékcsaládba tartozó organikus összetevőket tartalmazó rózsás testradír gélről gondoltam elsőként írni és ha lesz érdeklődés szép sorban a többiről is szívesen beszámolok Nektek.  Az organikus összetevőkből álló termékcsalád kétféle;  rózsa és argánolajos változatokban kapható és mivel tavasszal utóbbi összetevőhöz már volt szerencsém gondoltam -  még ha nem is rajongók túlzottan a rózsa kivonatot tartalmazó kozmetikumokhoz - teszek egy próbát a rózsás vonallal is  testradír formájában. Már csak azért is mert a barackmag őrleményes radírozó tusfürdőt többször is újravásároltam április óta, reméltem  hogy ez is  legalább olyan hatékony lesz.



Számomra egyszerűbb a kád széléről egy tégelyből elvégezni a testradírozást mint tubusból kinyomkodni a kellő mennyiséget, épp ezért ez a 250 ml kiszerelésű tégely éppen kézre esik. Ahogy említettem a rózsa mint illat nem a szívem csücske, ettől eltekintve az  egészen kellemes, nem túlzó a rózsa illat ami kis mértékben a bőrkondicionáló és antibakteriális rózsaolajnak, javarészt pedig az INCI második összetevőjének, a parfümnek köszönhető.  Nem tartós az illat, fél órával később   már alig  érezni a bőrön ami esetemben semmiképp sem negatívum.


 A magyarországi Auchan áruházakban már elérhető a Cosmia, az új, minőségi kozmetikai márka, amely több mint 400 féle készítményt vonultat fel megfizethető áron. A választékban megtalálhatóak testápolók, hajápolók, arcápolók, tusfürdők, dekorkozmetikumok, valamint napozó termékek különböző illatokban és praktikus kiszerelésekben. Nem hiányoznak a kínálatból a hipoallergén, a dermoprotector és a 95%-ban organikus összetevőket tartalmazó natúrkozmetikai termékcsaládok sem. Az év folyamán dezodorokkal, férfi kozmetikumokkal és parfümökkel bővül tovább a márka hazai kínálata.
Rendkívül kocsonyás állagú gél, rengeteg apró radírozó szemcsével amit így a negyedik használat után se tudok egyértelműen meghatározni hogy pontosan mi lehet. Talán cukor de annyira apróra őrölt,  hogy a só sem zárható ki egyértelműen bár tapasztalataim szerint a só csípni szokott ez meg egyáltalán nem,  maradjunk annyiban hogy valami természetes és vízben  teljes mértékben (fel)oldódó!

Ami a hatékonyságot illeti közepesnek ítélem. Száraz használat mellett picit karcos érzés de nekem ez nem probléma. Számomra akkor  hatásos egy radírozó termék ha érzem is a bőrömön hogy valami történik...   Vizesen sem habzik fel, mégis jól eldolgozható az állaga. Nincs szárító hatása, sőt a rózsaolajnak köszönhetően valamennyire táplál és hidratált is. Egy tenyérnyi mennyiséget használok alkalmanként ami a lábszáram, kezeim és a mellkasomra elegendő.

A 95%-ban organikus összetevőket tartalmazó speciális termékcsalád, a Cosmia Collections megfelelő ápolást nyújt bármely bőrtípus számára, argánolajos és rózsás változatai pedig már megtalálhatóak az Auchan áruházak polcain. Ezek a különleges készítmények a természetből merítenek inspirációt: a termékcsaládban megtalálhatóak enyhén illatosított, természetes hatóanyagokkal ápoló testápolók, hajápolók, tusfürdők és bőrradírok.

 

Egyértelműen elégedett vagyok ezzel a testradírral. Rózsa illat ide vagy oda szívesen használom akár kétnaponta is  a közepes radírozó  és hidratáló tulajdonsága miatt nem érzem, hogy túlzásba vihetném. Ár-érték arányban is verhetetlen  pláne hogy nincs nagy választék a organikus radírozó szemcsékkel teli bőrradír palettán.  Ajánlom figyelmetekbe magát a márkát mert hatalmas a választék és minden fajta bőrtípusba tartozó találhat magának minőségi összetevőkből előállított elérhető árú kozmetikumot.


Ár│ 1000,- Ft alatt
Lelőhely│Auchan

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook