Üresjárat #22.

július 19, 2017

Utoljára áprilisban volt szó elhasznált termékekről, épp itt volt az ideje hogy összeszedjem a flakonokat és a gondolataimat a termékekről.  Hajápolók, tusfürdők és nedves törlőkendők minden mennyiségben. Készüljetek!


Balea Winter Protect sampon│  Igénybevett hajra és száraz fejbőrre ajánlják,  véd a hideg és száraz levegő ellen,  fitokeratinnal és pitaya kivonat tartalmával. Állítólag megakadályozza a szálló hajat, a  panthenolnak köszönhetően pedig védi a fejbőrt a kiszáradástól. Fenti tulajdonságait megerősíteni sajnos nem tudom nektek, mert az első használat után olyan elviselhetetlen viszketést és piros foltokat okozott a fejbőrömön hogy nem győztem újramosni a fejem. Nem kifejezés mennyire pórul jártam ezzel a termékkel amit egyébként még december/január tájékán próbáltam ki. Azóta porosodik a szekrényben, próbáltam elajándékozni is de a tapasztalataim után  egyik barátnőmnek sem volt kedve hozzá :) Egy kép erejéig még vártam a kidobással de most már valóban búcsút intek neki. Amúgy most akciós is a dm-ben ha jól láttam, szóval ha van olyan akinek ez a termék bevált az most tankoljon fel belőle!

Facelle aloe vera intim lemosó gél│ 4.2 ph és ezzel gyakorlatilag nálam már nyert ügye van egy intim lemosónak, ha még aloe verát is tartalmaz akkor meg pláne. A Rossmann sajátja hozta is mindezt, nem csípet, nem irritált. Egyedül a túlzottan "kocsonyás" állagát nem tudtam mire vélni de rosszat nem tudok rá mondani. Egyenlőre nem tervezem újravásárolni mert jelenleg két másik márka terméke sorakozik a polcon.

Isana virágkarnevál │ Tavasszal még jó volt a kellemes virágos illat de a nyár közepén már egy porcikám se kívánta az illatát. Az illatot leszámítva tette a dolgát, tisztított. Folyékony szappanok közül leggyakrabban az Isana márkától választok mert nagyobb a választék, az illatkombinációk különlegesebbek mint mondjuk a dm kínálatában. Jelenleg viszont a Lidl limitált nyári szappanját használjuk ami még ennél is jobban teljesít így ettől a márkától szappant egy ideig biztos nem vásárolok.

Vichy Termálvíz│ Még mindig nem tudom megindokolni miért jobb a Vichy mint bármelyik más termálvíz spray vagy hogy egyáltalán mi szükségem rá. Egyszerűen csak jól esik esténként  arctisztítás után, krémezés előtt  - időjárástól függetlenül - fújkálni magam vele. A próbacsomagoknak köszönhetően utazó kiszerelésben van belőle itthon néhány flakonnal.

Garnier 3in1 micellás víz │ Negyedik vagy ötödik flakonnal használtam el ezúttal, már nem is számolom. A szennyeződések maradéktalan, az alapozó és a szemsmink kb. 90%-nak eltávolítására alkalmas. Biztosan lesz még alkalom, hogy újravásárolom de momentán a Cosmia pünkösdirózsás micellás vízét tesztelgetem.

 Balea Oil Repair expressz hajregeneráló kúra│ Az előző kedvencek bejegyzésben is szerepelt, szintén a sokadik tubussal fogyott belőle. Mindössze 20ml  mennyiség közel 300 forintos árához nem a leggazdaságosabb de ha valami ennyire tetszik a hajamnak akkor nem sajnálom tőle. Extrémen igénybevett, száraz hajvégekre ajánlott expressz hajregeneráló kúra. Puhább, selymesebb és ami a lényeg, kifésülhetőbb lesz tőle a hajam. Próbálok leállni a rendszeres használatával és tényleg csak kúraszerűen használni de nem könnyű megállni. Remélem hosszútávon is ilyen hatásos marad és nem szokik hozzá a hajam.




Yves Rocher Plasiris Nature radírozó hatású tusfürdő│ Mango-koriander illatú, apró barackmag őrleményekkel dúsított tusfürdőgél  öko-tubusba zárva. Impulzív vásárlás volt,valamennyire meg is bántam pedig nem tudok róla rosszat írni. Vagy mégis. A tubus, azt képtelenség volt visszazárni, folyt amerre látott. Öko ide vagy oda, erre azért odafigyelhetnének.  Különösebben nem éreztem hogy radírozna, egy átlag tusfürdőnél picivel tartalmasabb, gazdagabb gél állagú tusfürdő hatékonyságát nyújtotta de nem venném újra.

Ziaja Fruity tusoló gél│Barack és körte amit mire a fél literes flakon aljára értem nem kicsit meg is untam. Inkább a körte édességét éreztem ki belőle, az állaga talán hígabb volt annál mint amit megszoktam. Maradtam a márkánál és a narancsolajos, krémesebb változatát újra is vásároltam.

Yves Rocher Jardins du Monde brazil kávés tusfürdő│Kell erről még bármit is mondani?Nem hiszem. Újravevős, naná!
Original Source Extreme wake up citrom és chilis tusfürdő│Bár férfiaknak szánt termék és nagyobb részt Nor használta azért én kipróbáltam egyszer-egyszer. Ez már a második flakon de emlékeim szerint én most teszteltem először. Egyértelműen a csili dominált benne ami az én orromnak már túl sok volt. Nekem nem, páromnak ellenben nagyon tetszett így nem kizárt hogy lesz helye a kád szélén.




 

BarFuss lábfürdősó olívaolajjal, zöld tea kivonattal és tengeri sóval│  Egy fürdősóról nem sok mindent lehet mondani, pláne lábfürdősóról. Hogy zöld tea illatosítású volt arra csak utólag, a címkét olvasva ébredtem rá. Az olívaolaj tápláló vagy puhító hatását sem éreztem a használata után. Ezzel a Müller saját márkával egyébként állandóan befürdők de sosem tanulok belőle és kis kihagyásokkal mindig veszek valamit tőlük de itt most megígérem hogy soha többet semmit!

Zewa Fresh to go nedves kéztisztító kendő│  Ez most a kedvenc, ha lehet ilyet mondani egy kézfertőtlenítőre?! Valójában három csomaggal használtam el belőle, csomagonként 10db van benne de elég nedvesek ahhoz például hogy kéztisztítás után 10 perccel mondjuk még a fehér sport cipőmről leszedje a fekete  foltokat vagy ilyesmi. Vagyis nálam többször használatosak, így nézve nagyon gazdaságos is. Állandó lakója a táskámnak, újravásárolni való termék, tuti!

CV Young Soft micellás tisztítókendő │  grapfruit illatosítás és ápoló aloe vera kivonattal hivatott a szennyeződésektől megtisztítani az arcbőrt. Tiniknek szánt termék és hát valljuk be, én nem vagyok már tinédzser de ettől még elégedett voltam vele. Idővel ugyan veszített a nedvességéből ami a csomagolás visszazárhatatlansága miatt fordulhatott elő. A kendő anyaga elég fura volt, kissé szivacsos amit nem kifejezetten kedveltem. Maga márka szimpatikus, valószínű hogy fogok még vásárolni tőlük de ezt itt biztosan nem.

Denk mit nedves kendő almavirág illattal│Nálam most a denk mit háztartási kendői a nyerők. Árban lehetne barátibb is, de veszek egy nagy levegőt és túllendülők ezen. Sajnos az elmúlt pár hétben nem láttam már a limitált kiadásokból - sőt egy ideig egyáltalán nem lehetett nálunk kapni - pedig a hawaii hibiszkusz illatún kívül a vízililiomot is szerettem volna kipróbálni. Újravettem és venném is más illatokban ha lehetne.

Loves Baby ultra soft  rendkívül puha illatosított törlőkendő│Tescos kendőcskék és volt is már itthon ettől a márkától de nem emlékeztem hogy ennyire rossz lett volna. Ez a zöld csomagolású   aloe vera és kamillavirág változat de sem a kendők nedvességtartalmával sem az anyagával nem voltam elégedett. Köszönöm nem, többet soha.




Garnier Mineral Protection deo│ Forróság ide vagy oda, számomra a termékcsalád golyós kiszerelése hatásosabb pedig az emberek többsége különösen nyáron nem tudja elviselni a golyós dezodorok "nyirkosságát" a hónalján. Nekem ilyen gondom nincs, mire felkerül a póló már meg is szárad. A fújós változatot is csak azért vettem meg mert gondoltam hűsítőbb lesz majd reggelente de nem volt annyival frissebb, ráadásul a hatékonyságával sem voltam maradéktalanul elégedett annyira mint a golyós változattal. Egyenlőre pihentetem a Garnier vonalat, mert bőven van itthon utánpótlás. 

BestView kontaktlencse folyadék lágy lencsékhez│Ezt vagy a dm változatot szoktam váltogatni, nincs különbség mindkettő egyformán teszi a dolgát. Harminc napos lencséim pontosan addig bírják mint az optikában 5x áron kaphatóakkal. A Rossmann sajátját talán egy hangyányival jobban kedvelem és gyakrabban veszem újra a kiszerelése miatt. Utazó(bb) kiszerelésben  is kapható ami számomra praktikusabb. 

M-Lady Golden Secret borotvagél│Müllerben kapható legolcsóbb borotvagél aminek csak az illatával voltak gondok; elviselhetetlenül csömör, talán vanília illatú volt. Sokáig kitartott aminek normál esetben örültem volna mert a gél elég sűrű mégis jól kenhető volt ahhoz hogy ne csúszkáljon a bőrön de az illat miatt végül nem is tudtam teljesen elhasználni. Most egy jóval drágább borotvagélt vettem helyette de ha úgy alakul szívesen visszatérek majd ehhez a márkához csak valami jóval szolidabb illatban. 

Dove Oxygen Moisture habállagú hajpakolás│Hmmmm, már nem tudom hogy került hozzám csak az rémlik, hogy nagyjából fél évvel ezelőtt is elhasználtam egy ilyet és akkor sem történtek nagy csodák a hajammal. Kvázi fogalmam sincs hogy került még egy tégellyel a fürdőszobába?! Az illatán kívül más pozitívumot nem tudok róla mondani, de ez igaz minden Dove hajápolóra. Se fényesebb, se puhább se semmilyenebb nem lett tőle a hajam miközben teljes áron kicsit drágának gondolom. Mondanám, hogy többet nem veszem újra, de mint az az előzőekben kiderült ez a termék csak úgy ott terem a polcomon :)

Inecto kókuszos testápoló│Karácsonyi ajándékcsomag része volt, talán egy samponnal egyetemben ha jól emlékszem. Ez az a termék/termékcsalád amivel kapcsolatban képtelen vagyok megérteni miért rajonganak annyira az emberek. Blogokon,videókban, Krémmánián, a csapból is folyik a márka de én egyenlőre csak szarabbnál szarabb termékeikbe futottam bele. Bocsi. Ez itt például idő előtt megromlott vagy nem tudom de szörnyen büdös. A kókuszért sosem rajongtam ( ajándék lónak.... ) szerencsére az igazi kókuszhoz új korában sem volt sok köze. Nehezen szívódott be, alig hidratált.  Testápolót, kézkrémet soha többet a márkától de az óriási népszerűségnek örvendő hajolajával még lehetséges hogy megpróbálkozom. ( tegnap mondjuk megszaglásztam az üzletben, mit ne mondjak az illata vetekedett ennek a testápolónak az illatával) 


Ti használtok ezek közül valamit?
Mi a véleményetek az Inecto termékekről?Nektek bevált valamelyik termék tőlük? 

You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. A Baleas sampon nekem nagy kedvencem volt , de már nem találom itt a polcokon :(. Az Inectos hajvégápolót is nagyon szeretem :D

    VálaszTörlés
  2. Több helyen is olvastam mennyire szeretik ezt a sampont, hát igen ahány ember annyi.... :) Itt nálunk a dm-ben van belőle bőven a polcon ráadásul zöld címkés is, szóval még akciós is. Az Inecto hajvégápolón még gondolkodom, bár 1600ft-ot biztosan nem veszem meg.

    VálaszTörlés

Facebook