Sminkgyűjteményem I SZEMrevalók #1.

december 16, 2013


 Nagy volt már a káosz a sminktermékek közt, itt volt az ideje a rendszerezésnek, mert lassan átláthatatlanná vált az egész. Innen jött az ötlet, hogy készítek egy smink-kollekciós bejegyzést, mert ilyen még nem volt. Magamhoz képest sok termékem gyűlt össze a másfél év alatt, mióta a blog miatt (is) jobban érdekel a sminkelés,  nagyobb a kíváncsiságom egy-egy új vagy bloggerek közt népszerű termékek iránt és nem titok, néha olyan termék is landol a kosaramban amire igazából nincs (nagy) szükségem. 
Lassan "kinövöm" a sminktároló alkalmatosságomat (ami jelenleg állapotában így néz ki <---)  már előre aggódom milyen módon tudnám tárolni a felgyülemlett sminkjeimet hiszen ezért a mostani fiókos tárolóért is hónapokig kutattam és még így is igényelt némi átalakítást hogy megfeleljen az igényeimnek.  A reggeli készülődésben rendszerint a fürdőszobapolcon hagyok egy-egy szempillaspirált, korrektort vagy ecsetet ezért hétvége felé már roskadozik a  fürdőszoba is a cuccaimtól. 
Elsőként a szemrevalókról hoztam swatch-ot (bázis nélkül) azok közül is a szemhéjpúderekre/ szemhéjfestékekre kerül most sor, a következő alkalommal pedig a szemceruzákkal jövök és így tovább. A képek alatt megtaláljátok balról jobbra haladva az árnyalatok nevét.


MONO SZEMHÉJPÚDEREK

A szemhéjpúderek nagy részét kétségtelenül egyrészes szemhéjpúderek teszik ki vagy kétágyas szemhéjszínek és az is biztos hogy ezek foglalják a legtöbb helyet. De valamiért jobban szeretem őket, mint a nagy palettákat pedig ezeket se hordozom magammal napközben. A legtöbb Essence, de mostanában kezdem felfedezni a Catrice élénkebb színeit is.  A krémes és préselt típusúak is vannak, ősszel pedig a kultikus ColorTattoo-ból is beszereztem... de egyenlőre fogalmam sincs miért ez a nagy felhajtás körülötte (?!) 
Jellemzően a földszínek dominálnak nálam ezért ebből van a legtöbb, a gyűjteményben lévő light színeket újságból esetleg nyereményjátékon keresztül kerültek hozzám.
 
Max Factor Max Effect mono (11 Silver Dust)
Essence Cute as Hell  (01 Naughty but nice)


Essence szemhéjpúder:

62 John lemon (shimmer effect)
32 jazzed up 
colour&shine 03 wear it!
69 here i am! (shimmer effect)


 
59 Copper island
51 absolutely nature
52 olive garden 


Alverde szemhéjszín 20 Gelb
Alverde szemhéjtus 30 Art brown
Essence Stay all day 03 Steel the show
Maybelline ColorTattoo 05- Eternal Gold
 
Catrice Absolute Eye Colour 320 Dalai Drama
Catrice Absolute Eye Colour 190 Petrol Keeps me Running


DUÓ SZEMHÉJPÚDEREK

 Kétágyas szemhéjpúderből elég gyengécske a felhozatal, valahogy úgy vagyok vele hogy vagy mono legyen vagy paletta! Legutoljára a Max Factor kétágyasát vettem, a világosabb, rózsás szín tényleg nem túl erős de bázissal és felépítve azért jobban mutat mint a képen. 

Essence kétágyas 12 So-beautiful


Essence Smokey eyeset 02 punk vibe
Max Factor Colour Perfection  430 Shooting Star


PALETTÁK

A paletták mennyisége  (sajnos) még nem számottevő, vannak köztük régebbi kiadású, Miss Rose, Baolishi és Qianyu kisebb paletták és egyenlőre még csak kettő, minőségibb: a Sleek Original és a GLO Minerals 12 és 18 részes darabjai.
Ami a pigmentáltságot, a színek intenzitását illeti meglepő, de néhány olcsó kategóriás palettám meglepően jobban muzsikál mint drogériás társai. Tartósságra  persze rendszerint alul teljesítenek de a megfelelő szemhéjalappal azért ez nagy mértékben javítható. Ilyenek  például régi  Miss Rose  vagy a Qianyu márka színei, láthatjátok a képeken is.  Ezek jó pár éves paletták, azokat amiket mostanában kapni valamiért nem ilyen erőteljesek.


Qianyu 10 részes  szemhéjpúder paletta 04
felső rész (bal oldali kép) 
alsó rész (jobb oldali kép)


Miss Rose 7 részes  szemhéjpúder paletta (?)





 Baolishi szemhéjpúder és pirosító paletta (4)

 Catrice 030 OMG I want That




NYC quattro 817A



GLO Minerals paletta                                                             Sleek The Original paletta



You Might Also Like

7 hozzászólás

  1. Milyen sok szép szín :)

    VálaszTörlés
  2. Te aztán kihasználod a Miss Rose palettákat :-)
    Szerintem nem a megfelelő Color Tattoot vetted meg, ha jól látom, az arany az egyetlen színed. Nekem pont az hiányzik a készletemből, mert a teszterek mindig nagyon darabosak, nem olyan szép a színe sem. A bronz szín mérföldekkel jobb nála!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nagyon szeretem a Miss Rose élénk színeit de azért van köztük olyan is ami az ügyetlenségemnek köszönhetően "fogyott el" ennyire :D:D
      Utólag már kicsit megbántam, hogy megvettem az arany CT. Elhamarkodott döntés volt!:(

      Törlés
  3. A Qianyu szemfestékeket én is nagyon szeretem, szuperül pigmentáltak :)

    Dijat kaptál tőlem: http://fairyland088.blogspot.hu/2013/12/best-blog-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nem semmi pigmentáltságok vannak itt :-) Gyönyörű színek, a GLO paletta is nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul a GLO paletta sokkal sokkal jobb, mint ahogy az a képeken átjön :)

      Törlés

Facebook