Arcápolási rutinom lépésről lépésre

február 25, 2014


Már vagy fél éve érlelődik bennem ennek a bejegyzésnek a gondolata, mindig összekészítettem fotózásra a termékeket de aztán mégis elmaradt. Nem használok különleges termékeket, javarészt a drogériákban kapható érzékeny bőrre való arcápolási termékekkel beérem az arcomon...
Az arcomon, mert "szerencsére"  a időről időre fellángoló bőrproblémám inkább a testem többé részén, hajlatokban mutatkozik meg mint sem a fejemen /így legalább mások elől elrejthető/ emiatt a testre való termékeim közt gyakoribbak a gyógyszertári krémek és az bőrgyógyász által felírt kenceficék. Ebből kifolyólag próbáltam már Eucerin és más kifejezetten érzékeny bőrre krémeket de az igazság az, hogy amiket próbáltam azok közül egyik sem ért sokat, sőt kifejezetten úgy éreztem hogy ezt egy drogériás termék is tudja vagy még többet is. Ráadásul kevésbé pénztárcagyilkos testápolókrémeket is lehet találni ha az ember veszi a fáradságot és próbálgat. És egyébként is úgy érzem az ehhez hasonló termékeknek  a nevét fizettetik meg velem és nincs mögöttük majdnem semmi.Na de bőrápolásról talán majd máskor most az arcápolásomról szeretnék írni.

Az érzékeny, vízhiányos bőröm ellenére jóval  kevesebb terméket használok, mint mondjuk egy normál bőrű csaj akinek csak néha napján kell megküzdeni a cserepes ajkak vagy a kipirosodott, hámló bőrrel az arcán. Ez egyrészről nem túl szerencsés mert a normáltól eltérő bőr mégis csak különlegesebb odafigyelést, extrább krémeket igényelne. Másrészt viszont annak a híve vagyok hogy a kevesebb több elv bőrápolás terén is megszívlelendő.

 Ami biztos, hogy a bőr feszesen és fitten tartásához elengedhetetlen a hidratálás kívül belül, ezt én is tudom. Megfelelő folyadékbevitel és külső hidratálás nélkül a legszuperebb krémek se érnek sokat még ha kezdetben úgy is tűnhet csodákat művel.
Ennyit nagy általánosságban arról mint gondolok az arcápolásról, megmutatom konkrétan milyen termékeket használok jelenleg. (most hogy tudatosult bennem milyen kevés terméket használok, rájöttem talán nem ártana bővíteni a kínálatot)
 Néhány termékről termékteszt is íródott,  a rózsaszínnel kiemelt  termék nevére navigálva eléritek a  hozzájuk tartozó teszt linkjét.



ARCTISZTÍTÁS



1. lépés: babylove nedves törlőkendő (30db)
A hangsúly nálam az esti tollászkodáson van; fürdés előtt általában egy nedves törlőkendő segítségével  - mivel általában szemhangsúlyos sminket hordok- eltávolítom a szemfesték nagyobb részét. 

2. lépés: Eveline Hydra Expert 3in1 Micelláris folyadék
A mostanság népszerű micellás folyadékok közül nálam ez az Eveline változat  a befutó, ezzel törlöm át az egész arcomat de első sorban ezt is a smink eltávolítására használom.
 Néha, kevés  smink esetén a 1. lépés kimarad és csak a micellás vízzel távolítom el a szemsminket.

 3. lépés: Garnier Essentials Habzó arctisztító gélre
Tapasztalatom szerint ezek a víz bázisú lemosók nem 100%-ban tudják leszedni amit kell, van amikor szükségét érzem más állagú termék használatát jelenleg ez nálam a Garnier habzó arctisztítója.  Ez már sokkal erősebb, alkoholosabb változat az én arcbőrömet eléggé szárítja is. Frissítő, energizáló hatása miatt álmos reggeleken (is)  igazán nagy hasznát veszem.


4. lépés: Avon Clearskin  3in1 blemish clearing arctisztító
Vannak ritkábban, nagyjából hetente/két hetente használt termékek. Ilyenek a különféle radírok amik nálam a "szükséges rossz" kategóriába tartoznak. Nem szívesen használom őket de az elhalt hámsejtek eltávolítása miatt szükség van alkalmanként erre is. Ezt az Avonos arcradírt körkörös mozdulatokkal felviszem és addig hagyom fenn míg egybe függő kemény masszává  szárad az arcomon. A durva szemcséknek köszönhetően radírként is vagy csak egyszerű arctisztítóként azonnal lemosva is használható,én  leginkább maszkként próbálgatom.  Hetente egyszer 10-15 percig szoktam magamon hagyni az erős, AHA-sav tartalmának köszönhetően már pár perc elteltével könnyezik tőle a szemem (még úgy is hogy a szemkörnyékét kihagyom) viszont tény, hogy lemosást követően érezhetően puhább és selymesebb tőle  a bőr.

5. lépés: Himalaya Herbals bőrápoló krém 
 A Garnier lemosó  szárít és rendszerint kipirosodik tőle a bőröm és egyébként is kihagyhatatlan lépés a hidratálás ehhez most a ezt a krémet használom. Nagyon jól hűsít és  pirosságot is hamarabb eltünteti.


MINDENNAPI HIDRATÁLÁS

 

 6. lépés: Eveline Fresh&Soft hidratálókrém
Nappali hidratálásként most csak ezt a hidratálót  használom smink alá már amikor, mert a jelenlegi alapozóm alá nem érzem szükségét.  Volt már jobb hidratálom is, túl intenzív az illata, kellemes de túl intenzív virág illat amit egyáltalán nem szeretek az arcbőrömön. Az állaga megegyezik a korábbi Nivea Makeup Starter hidratálóval, (kocsonyás krém) mégsem működik olyan jól. Nagyon kevés mennyiség kell belőle, ha túl sok kerül a smink alá csúnyán "bőrösödik" felette az alapozó. 

7. lépés: Oriflame univerzális balzsam (feketeribizli)
Ami elengedhetetlen  smink alá, mellett, helyett az az Oriflame univerzális balzsam, amit mióta használok - le is kopogom gyors- egyáltalán nem cserepesedett ki a szám, nem száraz épp ellenkezőleg pihe-puha tapintású, csókra csábító :D :D  Éjjel-nappal használom napközben többször is, a téli szezon abszolút kedvence.

 8. lépés: Herbals Garden szemkörnyékápoló shea vajjal
Utolsó lépés egy szemkörnyékápoló amit nagyon komolyan veszek, de tényleg. Ha az előző lépés ki is marad az éjszakai szemkörnyék ápolása szent és sérthetetlen. Szemkörnyékápoló ugyan, de van mikor az egész arcra felviszek belőle. A nevéhez hűen gyógynövény illatú és nagyon intenzív,  remélem a gyógynövények áldásos hatása majd az bőrömön is visszaköszön.


Ennyi lenne a naponta, főleg esténként bevetett arcápolási rutinom. Nem gondolnám soknak, sőt  biztos vagyok benne hogy néhányotoknak ennél jóval bővebb a repertoárja. A bőröm jelenlegi állapotával végül is elégedett  lehetek: az apró, állandó bőrhibáimon kívül a hideg idő ellenére az idei télen extra hidratálást, nagyon zsíros krémeket nem kellett bevetnem. Az említett termékek többségét már hónapok óta használom,  igaz először. Ami állandó és többször is újravásároltam már az az Eveline micelláris vize, a Garnier habzó arctisztító és ha úgy vesszük az ajakbalzsam Naturals változata (Avon).

You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. Uhh, hozzám képest nagyon sok dolgot használsz :D én nem is mernék ilyen bejegyzést írni, mert nagyon cikinek érezném, hogy kevés cuccot használok :)
    A szemkörnyékápolót hol lehet kapni? Tetszik, hogy gyógynövényes termék + most keresem a megfelelőt, már lassan 26. évesen ideje lenne elkezdenem ezt a lépést is :D

    VálaszTörlés

Facebook