Sminkleltár

március 11, 2014

Remélem feltűnt már nektek is, hogy a hétvégén  hirtelen (és erős) felindulásból elkövetett fejlécváltás történt, mostanában elég gyakran megesik,ez most eléggé tetszik - és pár órát szenvedtem vele míg a méretügyileg minden olyan lett amilyet elképzeltem - valószínű hogy a közel jövőben megint változni fog. Ennek egyik oka, hogy bár tudom milyen stílust/formát szeretnék kialakítani sajnos weboldal szerkesztésben  alapszinten vagyok, de egyszer csak eljutok az elégedettségnek arra a szintjére ahol már nem érzek késztetést az állandó változtatásra. 
Ennyit az újításról, a mai téma a rideg számadatokról fog szólni, ha van kedvetek készítsetek leltárt Ti is!

Egészen tegnap estig fogalmam se volt - tippjeim voltak, de a valós számok láttán meglepődtem - mennyi sminkszert halmoztam fel az évek alatt. Naivan azt gondoltam, hogy a picike, három fiókos tárolómban túl sok minden úgy sem fér el, ehhez képest azért értek meglepetések. Az viszont egyáltalán nem ért váratlanul, hogy sokkal-sokkal több szemhéjpúder és szemceruzám van mint szájra vagy arcra való termékem, nem hiába mert a szemhangsúlyos sminkeket részesítem előnyben hétköznaponként is alkalmi sminknél is.

Lela blogján akadtam rá erre a "tag"-re, aki pedig olvasta   amiben összeszámolta egy  külföldi YT Guru nyomán a saját gyűjteményében fellelhető sminktermékeket különböző kategóriákon belül. Én kicsit bővítettem a kategóriákon; a szemhéjpúder kategóriába például beleszámoltam mono, duo és quattro-kat is, az ennél több színt tartalmazóakat már a "nagy" paletták közé soroltam. Ezen kívül külön említést érdemelnek a krémes állagú szemhéjszínek és bekerültek a kalapba a körömlakkok is a logika kedvéért :)




Rúzs/rúzsceruza---------------------8

Szájfény/ Ajakszínező-------------8

Ajakkontúr ceruza------------------2

Ajakápoló---------------------------3

Szemhéjpúder (quattro-k is)-----25

Krémes szemhéjszín---------------5

Paletta-------------------------------4

Pigment-----------------------------3


Szemceruza-----------12+12 szett

Szemhéjalap-----------------------1

Szemhéjtus------------------------0

Szempillaspirál-------------------6

Szemöldökre való termék-------1

Műszempilla----------------------2

Sminkalap--------------------------1

Alapozó-----------------------------2

bb krém-----------------------------2

Korrektor---------------------------3

Highlighter------------------------0

Bronzosító-------------------------2

Pirosító-----------------------------4

Púder--------------------------------2

Körömlakk------------------------52


Ez csak egy egyszerű számvetés volt, nem azért készítettem hogy "visszatartson a vásárlástól" sőt,  (bár lehet nem ártott volna), csak hogy képbe kerüljek mert korábban eszembe se jutott összeszámolgatni őket.  Valami új szemöldökformázó már nagyon esedékes,. nézelődtem már a Catrice szemöldökformázójáról elég jókat hallani.
Sminkfixálóm és highlighterem egyáltalán nincs, utóbbinak nem érzem szükségét de egy nyárra jó lenne szert tenni egy sminkfixálóra. Az utóbbi időben kezdem "kinőni" a mostani sminktárolómat, pedig tavaly év végén szortíroztam a régi/beszáradt/sosem használt termékeket és mégis kezd szűkös lenni.
Ami totál meglepett az a körömlakkok száma 52 (!)  hihetetlen, pedig nem is vagyok megszállott körömfestő!!! :D 


Kíváncsi lennék a Ti listátokra is, ha van kedvetek    számoljátok össze és írjátok meg vagy linkeljétek!

Miből van a legtöbb a gyűjteményetekben?

You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Érdekes igy nézni más bloggerek listáját :)
    Én is megcsináltam csak magamnak, nekem a szemre és szájra való termékekből van a legtöbb, ja meg lakkokból. Viszont arcra tényleg mindenből csak 1-1 termékem van, sőt szempillaspirálból is csak egy van mindig :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper, hogy te is megcsináltad!

    VálaszTörlés

Facebook