Tusfürdő ki mit tud

október 28, 2014

 Itt volt az ideje ennek a bejegyzésnek, hónapok óta befotóztam a tusfürdőket. Hatból négyet azóta el is használtam, nem maradt más hátra mint hogy megírjam róluk a véleményem.
Nehéz volt objektívnek maradni a begyzésben szereplő tusfürdőkkel szemben, mi tagadás menthetetlenül YR-fan lettem, pontosabban a tusfürdőiért vagyok oda meg vissza. Szóval ne érjen senkit váratlanul ha a dobogó legfelső fokán egy YR tusfürdő áll majd.
Négy márka hat tusfürdője versenyez és hogy mi alapján értékeltem?  Illatélmény,  tartósság, hidratálás  és persze az ár is befolyásoló tényező.

Yves Rocher




 AVEO ANANÁSZ&MENTA



Kezdjük a sort a három drogériás tusfürdővel, elsőként a Müller sajátjával az Aveo  ananász-menta  tusfürdővel!
Ez a változat hígabb mégis gél állagúnak mondanám ezért nagyobb mennyiségre van szükség belőle ráadásul nem igazán habzik. Az illata teljes mértékben ananász a jobb fajtából, a mentát viszont egyáltalán nem érzem ki belőle.  Nem hidratál annál inkább élénkít és felfrissít.  Ára: kb. 300-,


Pontszám: 5/2

- BALEA ALMAVIRÁG ILLATÚ OLAJOS TUSFÜRDŐ -


Következő a sorban egy szintén alacsony árfekvésű tusfürdő a Balea márkától, méghozzá egy limitált kiadás almavirág illattal és sok  apró olajgyönggyel. Ki kell hogy ábrándítsak mindenkit aki az "almavirág illattal" leírásból azt gondolnáaz alma valamilyen formában az illatban visszaköszön mert nem. Egyáltalán. Kellemes  de többnyire csak a flakonban éreztem semmihez sem hasonlítható illatát. Nem rossz, még ha nem is volt túl intenzív. És ha már itt tartunk az olajossága is vitatható, bár néhány KM véleményt olvasva elgondolkodtam hogy vajon ugyanazt a terméket próbáltuk e. 
Az olajgyöngyök miatt valóban olajosabb érzetű mint egy hagyományos tusfürdő de hogy csúszott volna a fürdőkád tőle az erős túlzás. Nem szárít, sőt kifejezetten éreztem a hidratáló hatását biztosan a csodagyöngyök miatt. Sajnos maga az illat bőrön alig érződött emiatt a tartósságáról nincs is mit írnom. Ára: 350-,
 Pontszám: 5/3


- PALMOLIVE ESSENTIAL VANÍLIA TUSFÜRDŐ -



A Palmolive folyékony szappanok de akár a normál szappanjaikkal  is illatban, tartósságban, krémességben és hidratálásban kevesen veszik fel harcot. Most hogy  évek múltán visszatértem a normál szappanokhoz megállapítottam hogy a Palmolive e téren még mindig nem akadt vetélytársa. Még a babák számára kifejlesztett szappanok se annyira krémesek és kíméletesek az száraz bőrrel.  Szóval a Palmolive jó, csak nem ez a vaníliás tusfürdő, ezzel sajnos befürödtem.
A műillatot még csak-csak elviselem, de hogy se nem habzik se nem ápol és a művanília még addig sem tart míg kilépek a fürdőszobából az nagy csalódást okozott. Leárazva vettem ugyan nyár közepén de csak kínkeservesen fogyott el pár héttel ezelőtt. Soha többet tusfürdőt ettől a márkától viszont a szappanjait annál inkább ajánlom akár érzékeny bőrűeknek is.  Ár: kb. 500-,
Pontszám:5/1


- YVES ROCHER JARDINS DU MONDE TUSFÜRDŐ(K) -

1. SPANYOL GRÁNÁTALMÁS
2. BRAZIL KÁVÉBAB
3. MEXIKÓI ZÖLD CITROM




A három YR tusfürdőt még nyárközepén, a 2+1 akció keretében vettem meg. Korábbi tapasztalatból kiindulva és mert akkor még tombolt a nyár nagyrészt inkább gyümölcsös és gél állagú tusfürdőket válogattam össze. 
Felejthető számomra a spanyol gránátalmás változat, sőt kicsit csalódás is volt illatélmény tekintetében, minden másban hozza az elvárt YR minőséget. Nem tudom milyen is pontosan a gránátalma illata, de az én orromnak nagyon nem tetszik. Fanyar és  kesernyés illatát még a nyári hőségben sem  tudtam megszeretni a hideg időben meg pláne így kénytelen voltam  átváltani a szintén fanyar mégis sokkal barátságosabb  citromos változatra. 

Jelenleg esténként mexikói zöld citrom felhőben úszik a fürdőszobám, egyszerűen imádom az illatát (!) Hiába köszöntött be a borús időjárás, esténként olyan jó érzés egy kád frissen facsart  forró citromban elmerülni. 
A gránátalmás és a citromos változat állaga is gél, kellően habzik jól tisztít és frissít. Nemcsak a flakonban érezni hanem bőrön is tartós az illat sokszor még másnap reggel is érzem magamon. Akinek ennyi még nem lenne elég azoknak egy pillantás a 99%-ban bio összetevő listára és elszáll miden kételyük. Táplál és ápol szinte érzem ahogy feltölt energiával egy fárasztó nap után. 

 Pontszám:5/4
A legeslegkedvencebb tusfürdőt hagytam a végére, a brazil kávébab YR tusfürdőt, egyszerűen leírhatatlan. Sajnos kifogytam belőle, de mindenképp pótolni fogom. A gyümölcsös változatoktól eltérően ez gy sűrűbb, krémes tusfürdő amit legszívesebben elkortyolnál. A tartósságra mintha nem bírná annyi ideig mint a citrusos változatok de még így is kiemelkedő más tusfürdőkkel összehasonlítva.
Ár: 590-,

Pontszám: 5/5*



You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. A kávés tusi az egyik legjobb a világon!!! Ha kellene választanom egy téli kedvencet, ez lenne az, míg nyárra a TBS Satsuma :-)

    VálaszTörlés

Facebook