TESZT │ Színkavalkád Rimmel módra

május 16, 2015





Mióta felfedeztem a Rimmel lakkokat azóta egyszerűen nem tudok megálljt parancsolni magamnak velük kapcsolatban. Nemrég például megtaláltam a számomra tökéletes nude árnyalatú lakkot a Lovely új generációs nude kollekciójában mégis képtelen voltam a Joy napok alkalmával nem elhozni  a Rimmel újdonságai közül - a tavasziasnak éppen nem mondható - egy homokszínű árnyalatot a másik három harsány társával együtt.

Bátran mondhatom hogy megtaláltam a tökéletes márkát ha körömlakkról van szó: az árnyalatok ezerfélék, az ecset vastagság praktikus, a fedés a legtöbb árnyalatnál egyetlen rétegben kiváló és tükörfényű. A tartósság is kielégítő, nem kiemelkedő és árnyalatonként elég változó is, de még így is simán hozza a 3 napot.  ( az első kép a lakkozást követő 4 nap (!) készült mégis kopás csak a körömvégeken látható)

 



  Korábbi bejegyzésben volt már szó a 60 seconds lakkokról, akkortájt köteleztem el magam végképp a márkának. Feltétlen nézzétek meg azt a bejegyzést is mert a lakkok színek azoknak is meseszép!

Nézzük elsőként a  csomagolást ami a 2015 tavaszi kollekciót figyelmen kívül hagyva is visszafogott mégis formás,olyan jó rájuk nézni nem úgy  mint a  Salon Pro kiadás üvegjei azok olyan robosztusak  A  virágmintákkal díszített Rita Ora inspirálta színorgia 12 árnyalata a dm-ben és Müllerben egyaránt 800ft-ért ami ( hihetetlen hogy ezt írom,de)  talán még túl kevés is egy ilyen minőségű lakkért. Vannak köztük pasztelles és cukorka színek, neon hatásúak és egyetlen natúrba hajló árnyalat ami a nude vonalat képviseli.


 Állag

Állaguk krémes mégsem sűrű, se híg emiatt nagyon könnyű vele dolgozni. Az ecset közepesen vastag és lapított, két ecsetvonással elintézhető egy köröm. Nem jött még rá mi az oka, de ezzel az ecsettel kevésbé sikerül a körömágybőrt is összepingálnom mint más lakkokéval ezért a tulajdonságáért még jobban szeretem.


Fedőképesség

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyetlen rétegben is elég felkenni a legtöbbjüket annyira jól pigmentált, telt színekről van szó. ( 322  neon fest árnyalatból kettő szükséges) 

 

Száradási idő

Száradási idejük, ha nem is 60 másodperc - bár meglepő milyen hamar megdermed annyira hogy egy óvatos simítás ne okozzon maradandó nyomokat a frissen festett felületen - de akkor is rövidebb mint bármely más lakk amivel valaha dolgom volt. Ettől függetlenül szárító cseppekkel zárom a lakkozást. 


Tartósság

Tartósságukkal sincs bajom, manapság nehéz napokon át makulátlan tartóssággal bíró lakkot találni pláne drogériás viszonylatban. Ezeknek a lakkoknak a többsége a 3 napot gond nélkül hozza és csak a 4. napon kezdenek kopni a körömvégeken.  A fényesebb finish-ű lakkok hajlamosabbak hamarabb kopni de pattogzás vagy darabokban leválást egyiknél se tapasztaltam. Hozzátartozik mondjuk, hogy alaplakkot használok előtte és néha zselés fedőt is.




Swatch-ok


300 glastonberry


 498 rain rain go away


340 berries and cream



322 neon fest






Melyik Rita Ora lakkot próbáltátok már?



You Might Also Like

1 hozzászólás

Facebook