Szabad szappanozni!

július 29, 2015


Ma egy kézműves szappant hoztam mutatóba, ami azt jelenti  pontosan hogy  egy nagyon natúr és nagyon kávés szappanocskáról lesz szó. Az utóbbi időben ugyanis szappan-rajongóvá avanzsáltam főleg mióta a munkatársam jóvoltából volt szerencsém megismerkedni a házi készítésű, csak és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó szappanokkal. Egyediek és megismételhetetlen receptúrák, különböző arc-,és bőrtípusokra kotyvasztva. 

Engem már a Himalaya mandulás szappanja is lenyűgözött, meglepett ugyanis hogy a száraz, vízhiányosnak mondható bőrömet egyáltalán nem szárította (tovább) és használatával - mondjon bárki, bármit - "tisztábbnak" érzem a bőröm mint holmi tusfürdővel.
Ezeknek a  házi készítésű példányoknak viszont az a plusz adottsága, hogy a speciális összetevők        extra törődést nyújtanak és különböző bőrproblémákra nyújtanak gyógyírt.


Ez a  második kézműves szappanom, amit azóta rendszeresen használok is. Rendszeres alatt azért nem heti több alkalmat kell érteni, inkább csak 6-8 naponta mert hiába natúr és természetes azért ha szappanról van szó az előítéletet, miszerint óhatatlanul is szárít még mindig nem tudok szemet hunyni  ezért csak mértékkel használom. 


A kávé jótékony hatással van a bőrre: serkenti a mikrokeringést ezáltal javítja a bőr anyagcseréjét, támogatja a bőr méreganyag-kiválasztási folyamatait, csökkenti a szövetekben a vízpangást, a bőr rugalmas és hidratált lesz tőle és selymesen simává varázsolja.  Narancsbőrre is bomba jó. A kakaóvaj védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését, a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja.


Ez a kávés változat teljes testen is bátran használható, sőt! Hiszen a kávénak köszönhetően serkenti a vérkeringést így a kényes testrészeken, mint has, comb, fenék is hatásos lehet bár ahhoz jóval gyakrabban kellene használnom így erről a tulajdonságáról nem tudok nyilatkozni. 

Illata leginkább az élesztőre emlékeztet (ami elsőre nem hangzik túl jól) de így legalább biztosra vehető hogy nincs benne hozzáadott illatanyag. Egyébként jellegtelen illat, ami a bőrrel érintkezve nem érződik.

Nem nyújt olyan "tisztaság érzetet" mint az említett Himalaya de hát az nem is ennyire natúr termék. Sokkal puhábbnak érzem tőle a bőröm és nem szárít egy cseppet sem, igazából nem is értem miért nem használom naponta?!



Összességében az általam kipróbált két, valóban natúr termékkel maradéktalanul elégedett vagyok. A vártnál sokkal jobban teljesítenek, ezért biztos vagyok benne hogy más összetevőkből főzött szappannal is kísérletezgetek majd.




Szappan: barát vagy ellenség? 
Mit gondoltok?

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook