LIFE BOOK 2016

október 30, 2015



Talán már mindenkihez eljutott a hír, hogy a Dm active beauty programjának köszönhetően a külföldön már évek óta oly népszerű heti tervezők kvázi naptárak hozzánk is megérkeztek. Jó tudom, hasonló részletesebb naptárakat lehetett itthon eddig is kapni - ha az ember időt és pénzt nem sajnálva megtalálta a megfelelő webshopot - de a Papetri Paperswork illusztrálta life book kivitelezésben, színvilágban, elrendezésben és persze árban is  abszolút betalált nálam. Ráadásul  jobbkor nem is jöhetett volna, mert a karácsonyi kívánságlistám oszlopos tagja lett volna egy Life Planner.



És hogy mi is pontosan a LIFE BOOK?


A life book segít  eligazodni a heti és havi feladatok, valamint programok között, illetve számos egyéb, ötletes funkcióval is színesíthetjük a tartalmát.





1. Egy díszdobozba zárt A/5-ös méretű heti illetve havi bontású naptár amibe a napi teendők, találkozók és feladatok mellett még számos mást is rendszerezve tarthatsz! A borító fekete-fehér kontrasztja nekem önmagában is nagyon tetszik ( a felnőtt színezők mintájára akár egyedileg festhető is) de a négy évszaknak megfelelően illusztrált átlátszó előlapokkal az aktuális hónapnak megfelelően alakíthatjuk a design-t egy egyszerű mozdulattal. Az első oldalon rögtön a személyes adatok megadására nyílik lehetőség amit én  kiegészítettem mindenféle színes és cicás jelölőkkel pluszban, mert abból sosem lehet elég. Szeretem a lapok szélén megjelölni hol is tartunk az évben.


2. A személyes adatoknak szánt rovat mellett helyett kapott egy zseb is, ahol a fotókat, mozijegyeket, névjegykártyákat őrizhetünk. A füzet hátulján pedig egy "mappa" rész ami ideális lehet akár iratoknak is amiket fontos hogy magunknál tartsunk. 

3. Ezt követi egy gyorsnaptár 2016 és 2017 évekről majd havi bontásban egy tervező amit részemről kicsit feleslegesnek látszik, nemigen hiszem hogy ki fogom használni. 

4. Ezután jön mind az 53 hét heti bontásban az évszaknak megfelelő illusztrációval; a piros robogóval elszáguldó Irénnel a lapok alján :) 

5. A heti tervezőket követi négy oldalon  keresztül egy "órarend/napirend" beosztás majd 12 oldalnyi a "pénzügyi tervező" részből ami nálam különösen hasznos rovat lesz. 

6. Ezt követi az egyik kedvenc részem: a "Bevásárlólista" (ami szerintem egybeírandó) és "Teendők" rovat amit könnyűszerrel letéphetünk és a pénztárcába dobhatunk.

7. "Mérőóra állások" feljegyzésére is gondoltak, bár erre eddig  egy kiselejtezett naptárat használok 2015-ben, könnyen lehet hogy jövőre itt folytatom a feljegyzést. 

8. Egy-egy oldal jutott a Fontos telefonszámoknak és "Nyitva tartások/Rendelési idők" fülnek, a "Recepteknek" szánt oldalak számát viszont aránytalanul soknak érzem, bár lehet én vagyok grafomán jelenség mert én ehhez kis külön receptes füzetet használok. 

9. Aztán sok-sok oldalon keresztül jegyzeteknek szánt oldalak ahová én évek óta  inspiráló    idézeteket, felhasználó név+jelszó kombókat szoktam feljegyezni magamnak. Muszáj mert annyi webes felületen vagyok bereggelve, hogy követni sem tudom már őket. 

10. A legkedvencebb részem a végére maradt, a cukiság faktor:  a különböző mintás matricák amik segítségével még extrábbá, még egyedibb tervezőt alakíthatunk ki. Van itt minden kávéscsészék a pletykázós délutánok jelöléséhez, lufik és ajándékdobozok hogy a szülinapokról se felejtkezzünk meg, pálmafák a nyári szabadságolások jelölélésre és még sorolhatnám. 





Tényleg nem sajnálták matricákat, de  én azért  el tudnék képzelni még ennél is többet és színesebbet ezért jó barátom, az ebay.com segítségével már ki is választottam milyen mintákat látnék szívesen saját  kis 2016-os tervezőmben. ( lent a linken megtaláljátok őket) 

Link a matricákhoz:
  
BESZEREZHETŐ│dm drogerie markt üzletekben okt. 29-től a készlet erejéig (üzletenként kb. 20db)
ÁRA│  100 active beauty pont+ 999ft-ért


Összehasonlításképp  -  és akit a magyar változat nem győzött meg eléggé  - az ehhez hasonló heti tervezők felépítését  Dorka videójából megtudhatja.  Részletesen bemutatja hogyan "működik" a lifeplannerezés  ősidők óta Amerikában! :-)


You Might Also Like

1 hozzászólás

Facebook