Csalódások 2.0.

február 16, 2016









Szerencsére ritkán gyűlik össze egy bejegyzésnyi termék a melléfogásaimból, a legutóbbi  több mint 1,5 évvel ezelőtti ami biztató. A csekély szám valószínűleg a hosszas kutakodásnak, a vásárlást megelőző utánaolvasásoknak köszönhető,  ennek ellenére megesik hogy  homok kerül  a gépezetbe. 
Ezekről a "homokszemekről" lesz most szó és ha van hozzá kedvetek szívesen venném ha megírnátok a tapasztalásaitokat.
Heten vannak mint a gonoszok úgy hogy lássunk is hozzá!! :)


 



Gliss Kur Deep-Repair sampon igénybevett, töredezett hajra





A nyári dm doboz egyik gyöngyszeme ami nálam nem aratott nagy sikert. Maga a Gliss Kur termékekkel általában nem szokott gond lenni, a selyemproteinnel gazdagított kifésülhetőséget könnyítő hajspray hosszú évekig volt az egyik legjobb ami a hajammal történt. Ettől a helyreállító sampontól - bár az illata fenséges -  viszketett a fejbőröm, végül kisült hogy a hirtelen jött korpásodás is ennek volt köszönhető így jobb később mint soha alapon végül parkolópályára került. A felét elhasználtam mire rájöttem hogy ez az oka minden rossznak ami akkoriban a hajammal történt  de most hogy már tudom a maradékot biztosan nem fogom elhasználni és csak egy fotózás erejéig hagytam még a polcon. Kuka lesz a sorsa.




Batiste XXL Volume  száraz sampon







Gyanítom a bolygó azon kevés lakói közé tartozom akit a Batiste száraz sampon nem nyűgözött le. Lehet, hogy az elvárások voltak túlzóak a terméket körülölelő hype miatt de nálam ez a cucc több sebből is vérzik. Kezdjük ott, hogy az Isana száraz samponokhoz képest a hatékonysága még a közepest se éri el pedig konkrétan a triplájába kerül mint az említett saját márkás változat. Előbbivel reggel befújom a hajam és egész nap tartja magát ez viszont már délelőtt újra kellene fújni de kinek van kedve napközben száraz samponnal bíbelődni.
Szerintem az illata sem túl jó, a hajlakk-hatást pedig U-T-Á-L-O-M! Bár ha azt vesszük egy  volumennövelő termék szükséges velejárója (is lehet)   hogy szó szerint beleköt a hajba egész napra miközben a zsírfelszívó hatása ideig-óráig tart csupán. Nekem - aki hajlakkot csak ünnepnapokon használ - nincs szükségem hétköznapokon betonbiztos  de zsíros frizurára. Egyszerűen nem komfortos. Elhasználom, mert drága pénz volt és hónapokat ácsingóztam utána mikor még itthon nem volt kapható. Csak annak örülök, hogy nem rendeltem belőle külföldről, az lett volna csak az igazi pénzkidobás!!




Johnson's sampon





Babasampont csak ecsetmosáshoz illetve újabban az arctisztító készülék keféjéhez használok. A legutóbb két alkalommal sikerült belefutni a Johnson's termékeibe. A korábbi egy habállagú termék ez itt viszont a klasszikus változat. Még az illatával se vagyok kibékülve, számomra az igazi, minden rossz összetevőtől mentes "babaillat"  valahol a babydream márkánál kezdődik és az mintha jobban is kihozná a "koszt" a szálak közül. Elméletben jól kellene működnie hiszen "csak" a festékkel kellene megbirkóznia de egyszerűen nem érzem hogy patyolat tisztára mosná őket és az a finom babaillat is elmarad amiért megéri a mosással bajlódni órákig. Megválok tőle és a  márkától is  egy időre.




Balea Luxury Golden Glamour kézápoló krém






Még egy csodás termék az említett nyári dm dobozból, a legnagyobb mellényúlás volt  még most is azt mondom. Bővebben a nem éppen pozitív véleményemről ebben a bejegyzésben már volt szó. A pumpás adagoló és a formavilág igényes, a fekete-arany kombináció kevésbé az eleganciát sugallja, számomra inkább komor és szomorkás hangulatot áraszt. Túllépve a külsőségesen ha őszinte akarok lenni a beltartalom nem is lenne olyan rossz, ha az érzéki keleties  vanília-pacsuli erős, semmihez sem hasonlítható bódító illata nem taszítana annyira. Leginkább nagyapáink százéves kölniébe oltott öreges pacsulija jut róla eszembe és legkevésbé sem valamiféle keleties luxus érzés. Az összetevők közt a jóöreg panthenol, avokádóolaj, kakaó-,és sheavaj ami igencsak nehezen szívódik be hogy az illatról már ne is beszéljek. Sajnálom, mert a praktikus csomagolás és az összetevőktől valami nagyon pozitívat vártam de ez a markáns "tata illat" annyira lehangoló, hogy egy dobozban elzárva tartom inkább. Nyáron azt gondoltam ehhez az erőteljes illathoz a téli hidegben meg tudok majd barátkozni de nem sikerült. Talán elajándékozom, talán kidobom még nem döntöttem el.





TreacleMoon  The Ginger Morning testápoló tej



Mindig rácsodálkozom hogy lehet ennyire eltérő egy termékcsalád, sőt egyazon termék ennyire különböző tulajdonságú mint mondjuk ez a gyömbéres testápoló és a nyáron előszeretettel használt áfonyás változat. Azt anno imádtam és annak ellenére hogy nyáron nem szívesen bíbelődöm kenceficékkel nagyon gyakran használtam. Gyorsan beszívódott, puhaság maradt utána. Gyorsan el is fogyott. Ezzel a gyömbéressel korán sincs így sajna, pedig az erőteljes gyömbér nyilvánvalóan már a boltban is igencsak kiérződött belőle, itthon valamiért képtelen vagyok elviselni és már ott tartok, hogy a kupakot levéve is kiráz a hideg tőle... Citrusos szúnyogriasztó jut róla elsőként eszembe, második szaglásra már a gyömbért érezni de akkor sem tudok megbarátkozni vele. Egyetlen egyszer használtam, a karomat kentem be vele éjszakára de másnap egyáltalán nem éreztem magam hercegnőnek mint ahogy azt a csomagolás alapján kellene. Elhamarkodottan kaptam le a polcról, ez az én hibám és nem a testápolóé szóval az elvetemült gyömbér-rajongóknak ez kötelező darab! Én visszatérek inkább a sweet blueberry memories-hoz!



Inecto Pure Coconut kéz és körömápoló krém






Úgy tűnik bármennyire is azt hittem magamról hogy hidegen hagynak a kézkrémek és nincsenek különösebb elvárásaim velük szemben, ebből a bejegyzésből kiderül hogy mégis csak vannak , nem is akármilyenek.  Erről a termékről a  "nesze semmi, fogd meg jól" kifejezés jut eszembe: annál hogy a legkevésbé sincs kókusz illata (kellemes, de nem kókusz)  már csak az zavar jobban, hogy vizes állagú és emiatt kicsit sem érzem hogy hidratálna. Gyorsan beszívódik ami jó, még jobb lenne ha érne is valamit. Elhasználom, mert ártani nem árt de ezek után még kíváncsibbá tesz hogy az új generációs Inecto Naturals termékek ehhez képest vajon mit tudhatnak?!





Szájfény Ebayről





Az igazság az, hogy ez az egyetlen termék a sorban amit úgy rendeltem ebay-ről hogy előtte már olvastam nem kevés negatív véleményt róla, de én is ki akartam próbálni. Valóban szörnyen ragad és összetapasztja az ajkakat. Hihetetlen mód szárít és képtelenség egyenletesen felvinni, pillanatok alatt full mattra szárad és a képen látható swatch  is csak három nap elteltével tűnt el a kezemről bármennyire sikáltam, szóval szívós kis dög az biztos. A szín tetszik, de hiába mert képtelenség elviselni az ajkakon. Próbáltam vegyíteni ajakbalzsammal, más szájfénnyel, rúzzsal de reménytelen. Kuka lett a vége.


Ezek lettek volna azok a termékek amelyek nem váltották be a hozzáfűzött reményeket és mire Ti olvassátok ezeket a sorokat többségük már a szemetesben végzik bármennyire is utálok kidobni valamit amiért pénzt adtam valaha. Kíváncsi lennék, Nektek milyen tapasztalataitok vannak velük kapcsolatban, például a Batiste száraz samponnal? Hajt a kíváncsiság, még az is lehet hogy kipróbálom a márka egy másik - mondjuk a barna hajúaknak szánt - változatát de ha az is ilyen hajlakk-szerű inkább kihagyom.

You Might Also Like

5 hozzászólás

  1. Nagyon szépek a képeid :)
    A batiste-nak erről a verziójáról én még jót talán nem is hallottam, mindeni szidja, és inkább hajlakkhoz hasonlítja :)

    VálaszTörlés
  2. A Batiste szárazsampon hype-jának én is bedőltem... Csak annyit tudok mondani, ha hajlakkot akarok, akkor azt veszek. Kezelhetetlenül összeragadt tőle a hajam és a zsíros hatás megmaradt... Csak még tapintásra is undi volt...

    VálaszTörlés
  3. Nekem a rózsaszín Batiste van meg és nagyon szeretem de korábban a sima zöld is bevált. Lehet, hogy csak ez az egy ilyen rossz, mert erről jót én sem olvastam.
    Az Inectotól én csak a megújult termékeket próbáltam, a sampont és a balzsamot, de azokat nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  4. A Batiste száraz sampont nem próbáltam, nekem nagyon bevált az Isana ilyen terméke, bár sokaknál olvasom, hogy nekik pedig az nem vált be :)
    Nálam a legutóbbi nagyobb csalódás a Balea érzékeny bőrre készült micellás vize, ami úgy habzik az arcomon, hogy mindenképp meg kell mosnom az arcom utána, én pedig nem ehhez szoktam, ha micellás vízről van szó...

    VálaszTörlés
  5. Nekem a virágillatú Batiste van meg, azt szeretem nagyon, jó az illata, bár én a Rossmann-os verziót is imádtam-imádom. Vettem e-bayes szájfényt is. Nekem nem ragad annyira, alá balzsamot kenek és nem okozott gondot. Tartós, de nem levakarhatatlan. Majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés

Facebook