Így jártam az Original Source tusfürdőkkel

július 30, 2016

Három termékről lesz ma szó, ez ma egy 3in1 bejegyzés. Mindhárom az Original Source tusfürdője. A márka az  erőszakmentes vagyis vegán tusfürdőiről híres ami annyit tesz hogy tusfürdőiket állatokon nem tesztelik  és azt  hogy  az összetevők közt keresve sem találhatsz állati származékot. Ez mind klassz, de a beszerzésüknél engem csak egy cél motivált; hogy megtaláljam azt amitől a kánikulában is kiráz majd a hideg!? Grrrrrrr....

 Figyelmetlenségemnek köszönhetően a legelső találkozás a márkával a férfiaknak szánt mentás tusfürdővel történt. Rengeteg blogon szuper lativuszokban írtak  "a mentolos tusfürdőről, amitől szó szerint bizseregsz" és mert a forróság engem se kímél gondoltam ebből én sem maradhatok ki így hát megvettem azt amelyiken a "mentol" szó díszelgett. Hazaérve aztán elfogott a kétely, hogy a többiek valószínűleg nem a férfiaknak szánt 2in1 változatról áradoztak, szóval ezt jól benéztem.  Mentségemre szólva a környéken igen szegényes a OS felhozatal: a dm-ben mindössze 2-2 illatban kapható, a Tesco-ban +1 illat és kifújt! Azt hittem ez az összes illat és erre a bizsergetős mentolra gondoltak azok akik a bizsergetően hűs tusfürdőről áradoztak.



Igazából a férfiaknak szánt Extreme Tingle névre hallgató hűsítő mentolos  - egyébként tusfürdő és sampon egyben - változat is bizsergetően hűvös érzetet ad néhány perccel azután hogy a bőrrel érintkezik. Nekem/nekünk inkább a túlságosan is erős illatával gyűlt meg a bajunk és kénytelenek voltunk lemondani a "libabőr a forróságban" életérzésről. Brutálisan tömény mentol illata van, de annyira hogy még én is - aki bírja a zárt térben  extrém illatokat - fullasztónak találtam. Háromszori használat után feladtam és inkább tesómnak ajándékoztam. Nem bírtam, masszív mentol és a szemünket is csípte. Szerintem ilyen lenne ha tigris balzsammal kenném belülről az orromat.  Minden más megfelelne: jó az állaga,  nem habzik túlságosan de nem kell túl sok belőle, jól tisztít és bár nem éreztem sokáig a bizsergést tényleg felfrissített és ha fáztam is. Kissé szárít de ezt még nem lett volna válóok, zárt térben viszont használhatatlan számomra. Tesómnak viszont nagyon bejön, bár itt jegyezném meg hogy náluk van ablak a fürdőszobán :D

Nem akartam egy rossz tulajdonság miatt leírni a márkát inkább megvettem a férfi vonal másik nálunk kapható, a Extreme wake up néven futó lime és csili változatát is gyorsan. Milyen jól is tettem! Férfi illat ugyan, de szemtelenül rájárok így ketten együtt bő két hét alatt lassan el is fogyasztjuk. Sokkal lágyabb illat, nem fojtogat mint a mentol. Igazából én csak a citrus frissítő illatát érzem, a csilit aligha. Azt vártam hogy a mentolhoz hasonlóan a csili miatt itt is lesz egy kis bizsergés de semmi.
Szeretem a kiszerelésüket, a kreatív csomagolást azt hogy minden illat egyedi csomagolást és feliratot kapott és hogy a kupakba nem törik bele a körmöm,  könnyű kinyitni de mégis jól is záródik.

A család férfi tagjai egyöntetűen egy nagy IGEN-t szavaztak ennek a tusfürdőnek, annak ellenére is hogy Nornak a mentolos nem jött be, a csilis annál inkább pedig évek óta kizárólag Yves Rocher tusfürdőt használ mert az volt eddig az egyetlen amitől nem viszketett az viszont éppen a duplája árban ennek miközben a mennyiség kevesebb.


Végül a  lányos szakasz, a vanília és málna illatú tusfürdő ami gyakorlatilag ugyanazt tudja élénkítő hatás nélkül.  A női mentás változatból azóta se találok sehol. A repertoár kimerül a  shea vaj és méz illetve kókusz illatokban de nem adom fel és kitartóan keresem tovább a jövőben is! Megjegyzés: Ha Ti láttátok már valahol, tudtok beszerzési forrást, könyörüljetek rajtam és írjátok meg kérlek! :)
Ez a vaníliás-málnás is finom, tömény vanília, nem rossz. Vanília fagylalt egy az egyben, beleharapnék! Az állaga ugyanolyan gél mint a férfi változatoké mégis többnek érzem szükségét alkalmanként. Rajtam ez sem túl tartós, legalább is én magamon alig érzem, viszont  nem szárít. Nem valószínű, hogy újraveszem annyira nem vagyok oda a vaníliáért és a shea vajas sem vonz annyira. De  lime, mangó és egyéb gyümölcsös illatokban szívesen kipróbálnék még belőle de addig is marad a titokban kölcsön vett csilis frissülés.....


Kiszerelés: 250ml
Lelőhely: Dm, Müller, Tesco
Ár: 500,-ft

 

Próbáltátok már az Original Source tusfürdőit? Nektek hogy tetszik?

You Might Also Like

4 hozzászólás

  1. Müller! Most hoztak be új illatokat, banános meg cseresznyés is van, meg az alap mangó, citrom, lime, és a női mentásat is ott lehet csak kapni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet! A városban nincs Müller, de nem nyugszom addig míg meg nem szerzem a mentás tusfürdőt!:)

      Törlés
  2. Én is sokszor szemezgetek már velük, de eddig még nem vettem. Ki tudja, majd egyszer...

    VálaszTörlés
  3. Ajánlom figyelmedbe a mentás tusfürdőkről szóló bejegyzésemet, vagyis bejegyzéssorozatomat, bár még csak az első része van kint, de a héten érkezem a másodikkal is. :-) Van köztük barátságos illatú, citrussal kombinált is, amely szintén frissít, bár visszafogottabban, viszont Tamás nem érez belőle semmit, hiszen a férfiak bőre kevésbé érzékeny. :-)

    VálaszTörlés

Facebook