Üresjárat #14.

május 24, 2015


Csak halmozom és csak halmozom a kiürült flakonokat, üvegeket... Szívem szerint még gyűjtögettem volna hozzá de hamarosan költözünk így "felesleges"  dobozolni valókra nincs szükség van belőle épp elég :) Lesz itt minden; tusfürdő,parfüm, hajápolás, körömlakk és a kudarcba fulladt pan projektben kitűzött termékekből is sikerült elhasználni. Sok termék és hosszan kifejtős, mesélős, véleményezős iromány a folytatásban így vasárnap estére....


Fa tusfürdők│ amik annyira jellegtelenek voltak hogy annál bővebben nyilatkozni róluk, mint hogy elfogytak nem is szeretnék. Akció idején újra és újra kipróbálok közülük  bezzeg a  tanulságot hogy egy Yves Rocher után ezek nekem túl egyszerűek sosem vonom le.

X-epil eldobható borotva│ próbáltam már korábban is akkor sem voltam elragadtatva tőle és most sem. Tudom, hogy csak néhány alkalomra kifejlesztett a penge ami benne van de az akkor sem járja hogy már az első használatnál nem úgy siklik a bőrön ahogy az elvárható.

Garnier Mineral  deo Szeretem a Garnier izzadásgátlóit, nálam működnek bár az is igaz hogy nem izzadok túlzottan szóval nem kell csúcsteljesítményt nyújtson  ahhoz hogy elégedett legyek vele. Az visszafogott illat fontos számomra és hogy a lehető legkevésbé hagyjon foltot, amit higgyétek el nem is olyan könnyű teljesíteni. Tetszett a design, a táskabarát méret és az hogy méretéhez képest  jó ideig használtam.












Isana száraz sampon│ Két flakonnal is elhasználtam, utóbbi már az új csomagolású változat. Minőségbeli változást nem éreztem rajta, csupán a külcsín változott és a szőke csajszi lekerült a flakonról. Mióta Dove sampont használok kevésbé gyorsan zsírosodik a hajam, így hetek óta nincs is szükség rá de jó ha van itthon így biztosan újra fogom vásárolni, sokadszor.

B.U. Heartbeat natural spray│Parfümváltozatban évekkel ezelőtt használtam akkor talán jobban kedveltem az édeskés illatát mint most. Tavaly megvettem ebben a kiszerelésben az illat még mindig édesen virágos de már nem hozott úgy lázba. Tinédzser éveimre emlékeztet és arra akitől anno kaptam. Kedves emlékek jutnak róla eszembe de a jövő inkább az új illatoké :)



Syoss Revive színmegújító balzsam│Nem tudom hova tenni ezt a márkát; egyszer imádom mert a hajfestékei változatosak és van olyan vörös árnyalatuk amit nyaranta elképzeltem magamnak ráadásul tartósak is. Máskor utálom mert eszméletlen milyen gyorsan elzsírosít mint ahogy ez a balzsam is. Az első néhány próbálkozás a hagyományos technikával oldottam meg, aztán taktikát váltottam és inkább a száraz hajamra kentem fel hajmosás előtt 5-10 perccel hogy végül egy jól tisztító sampon minden maradványát eltüntesse a hajamból. Sok hasznát nem vettem ellenben rettentő lassan fogyott. Soha többet Syoss balzsam, viszont a hajfestékük jöhet!

Syoss  Shine and Hold fényhajlakk extra erős tartás│ Újsághoz járt de azt tudnotok kell hogy hajlakk nálam 5 évente egyszer fogy el, még akkor is ha 75ml kiszerelésről van is szó. Nincsenek elvárásaim velük szemben ha csak nem annyi hogy ideig-óráig tartsák a tupírt vagy a loknikat a hajamban de ilyet egyenlőre még nem találtam. Egyik lakk sem képes 20 percnél tovább megtartani a hullámokat a hajamban, ez sem!  Hiába, makacs egy hajkoronával áldott meg a sors.




Catrice Photo Finish 02 Rosy Beige│Erről az alapozóról íródott már bejegyzés, ott és akkor mindent elmondtam vele kapcsolatban amit érdemes tudni róla. Úgy tudom már nem kapható - hiszen én is a kiárusítás idején szereztem be - bár nem is venném újra. Egyébként nem rossz, könnyebb viselet volt mint a jelenlegi és még az émelyítő virág illatot is elviseltem de továbbra is tartom hogy egy alapozóba indokolatlan ennyi illatanyag.

Essence the Lash Curler dúsító és göndörítő spirál│ Sok-sok kedvences bejegyzésben mutattam már mert árához képest a vártnál jóval többet tudott. A csavaros kupak jelentőségét máig homály fedi, de ha jól olvastam ezzel nem vagyok egyedül :)  Szépen ívelt, nem maszatolt vagy morzsolódott és a napvégéig állta a sarat. Szívesen újravenném, ha lehetne.

Lovely Nail Polish körömlakklemosó párnák│ Anno felvásároltam belőle vagy három dobozzal, idővel ráuntam és végül ez az egy doboz a nyakamon maradt. Fura mert egészen mostanáig bontatlanul állt mégis mikor felbontottam az olajjal átitatott párnácskák helyett száraz vattakorong fogadott. (?) Erősebb színekkel vagy csillámos lakkokkal fénykorában se birkózott meg de az ápoló olaj miatt egy dobozzal elhasználgattam. Nem kapható, nem is venném újra.



 Essence Nail art grape-metalic rocks Ezeréves diszítőlakk, szerettem mert kézügyesség híján néhány hajszálvékony ecsetvonással az unalmas lakkozásomat néha sikerült az extrauncsi maniból valami kevésbé unalmasat kihoznom. Nem ürült ki teljesen de használhatatlanra sűrűsödött ezért megválok tőle. Volt néhány szép évünk együtt, kicsit sajnálom búcsút kell intenünk.

Moyra körömlakk │Se árnyalat, se semmi. Nem mai darab ő sem, szintén túl sűrű már ahhoz hogy dolgozni lehessen vele pedig a valaha volt legszebb türkiz árnyalatról van szó kérem szépen! A maiakhoz képest az ecset ennél még jóval vékonyabb volt és ez volt az egyetlen amit nem szerettem benne. A színe miatt újravenném (ha kapható még egyáltalán?)  de most a Rimmel lakkokért élek és halok.

Essence Colour&go fame fatal │Igazi cseresznyepiros lakk, minden lánynak kell egy ilyen! Jó volt az ecset, a fedés és az állag is. Sajnálom viszont, hogy nagyon gyorsan használhatatlanná sűrűsödött. Szerintem 1 éves sincs ez a lakk és még kellene lenni benne 1-2 lakkozásra elegendő festéknek még sem tudom kiimádkozni az üvegből. 

Essence Cherry Blossom girl cherry cherry blossom│ Az ok amiért a kukába kerül ugyan az mint az előzőek esetében, de a javára írom hogy ez a lakk is ősidők óta velem van. Meghatározhatatlan árnyalat, úgy emlékszem legutóbb répasárga színként meséltem róla. A kezdetek kezdetén is sűrűbb volt az átlagnál, az ecsetfej ellenben vékonyabb. A mostaniak közül talán a Rimmel  Rita Ora Glastonberry árnyalatához tudnám hasonlítani. Szerettem.

Essence Better than gel nail│A legleglegjobb alaplakk a világon, kell erről többet mondani?! Gyorsan szárad és önmagában is viselhető. Remélem semmit nem változtattak rajta és akkor mérget rá hogy egyszer még újraveszem. Alapnak most az Essence Candies kiadásból használok egy 6in1-ben ápoló lakkot de ha az elfogy visszatérek erre.

Miss Sporty francia manikűr alaplakk│Még egy alaplakk ami ha könnyebben kezelhető lenne bizony túl is szárnyalhatná az előbbit. Két rétegben önmagában is tökéletes. Még eldöntöm ezt vagy az Essence változat veszem e újra legközelebb. 




Szemöldökborotva│ Élni sem tudnék nélküle, gyors segítség kósza szálak eltüntetéséhez. Régen lehetett kapni a KIK-ben három darabot 290ft-ért, de mostanában nem látom pedig már igencsak kéne az utánpótlás. Egyébként dm-ben is kapható, ott egy csomagban négy darabot adnak közel 900ft-ért. Kénytelen leszek a dm-ből beszerezni ha záros határidőn belül nem töltik fel a KIK-ben a készleteket :S

Oriflame Possess│Karácsonyi ajándék volt és minden cseppjét élveztem, de tényleg. Erős, határozott, karakán nőknek való illat (amilyen én nem vagyok, de azért jól esik hogy így gondolnak rám) A kígyó motívum az üvegnyakán különlegessé tette kívülről is. Kevésbé volt tartós és alkalmanként többre is volt szükség mint a szintén Oriflame  Love Potion illatából. Kár, pedig ezt mennyivel jobban szerettem.

Nivea Double effect golyós dezodor│ Elvileg az összetevői késleltetik a szőrnövekedést és extra ápolást nyújt borotválás után. Szerintem nem, de ettől függetlenül szívesen újraveszem legközelebb is mert a púderes jellegű illattal és azzal hogy nem hagy nyomott a a ruhán  engem meggyőzött arról hogy érdemes újravásárolni. Amúgy ez a második üveg belőle, ajánlom figyelmetekbe ha még nem próbáltátok!




Axe Anarchy deo spray│ Az első flakont barátnőmtől örököltem mert az ő bőrét csípte én viszont éppen akkoriban akartam beszerezni egyet magamnak. Megkaptam hát tőle tesztelésre, érdekes mód nekem semmilyen irritációt nem okozott. A képen már a második flakont látjátok, gond nélkül fogyott nálam. Mega-giga hatékonyságról nem tudok beszámolni, inkább csak az illata miatt fogyott nálam mint sem az izzadásgátló hatása miatt.  A végén már nagyon untam, az utolsó néhány használatkor illatosítóként fújtam a fürdőszob

Babydream babasampon kamillával│Elsődleges felhasználási módja nálam az ecsetek tisztán tartása, arra kiváló. Az illata sokkal jobban tetszik mint a dm hasonló babáknak való samponja és ha jól emlékszem az ára is barátibb. Biztosan újraveszem. 

Yves Rocher hab,-és tusfürdők│ A márka habfürdőit idén próbáltam először, ezzel az olívással és egy erdei gyümölcsössel már végeztem, de a legutóbbi szerzeményes bejegyzésben már láthattátok hogy beszereztem ennek az utánpótlását is. Nem tudom máshogy kifejezni: olyan tiszta, természetes, tápláló illata van, ha ezzel fürdök extra hidratáltnak érzem magam a kádból kiszállva. Semmi szükség testápolóra.   És ha ennyi nem lenne elég, óriási habot képez néhány csepp belőle. Minden szempontból tökéletes. Újravásárlós, az tuti.
Tusfürdők közül rengeteget próbáltam de ez a brazil kávés az egyik legfantasztikusabb mind közül (meg a grapefruit-os de arról majd a következő elfogytak-ban) A reggeli kávé nálam inkább a rituálé része mint sem az ébredés nélkülözhetetlen kelléke, de esküszöm ettől a brazil kávétól pattan ki a szemem reggelente nem a Nescafe.




Essence BB krém│Még lenne benne egy kevés de olyan régóta itt lapul a fiókban hogy jobb lesz tőle megválnom. Felejthető kategória, biztosan nem venném újra.

Essence colour&shine szemhéjszín│Szintén régóta áll csak a sminkes fiókban használatlanul, nem használtam sokszor. A szín maga szép  de nagyon hamar lekopott.  Nem venném újra ha kapható lenne sem.

Essence Stays no matter what szempillaspirál│Inkább hosszította a pillákat én viszont jobban szeretem ha göndörít. Az állaga tökéletes volt az elejétől, nem kenődött el és nem irritált a szemem. Nem venném újra, ha lehetne sem.




JimsJams beauty pórustisztító tapaszok│ Azt hiszem a harmadik doboznál járok ebből a pórustisztítóból, szerintem ez ár-érték arányban  és hatékonyságban is ez a legjobb a drogériákban kaphatóak közül. Akinek van mersze olvassa el a tesztet róla, de előre szólok hogy hatékonyságot képekkel illusztráltam :D Már újravettem két dobozzal, sokszor van akcióban ráadásul a Rossmannban olcsóbb is, ajánlom kipróbálásra.

Beyonce Pulse natural spray 75ml│Decembertől februárig csak ezzel fújkáltam magam, állandóan. Ami nagy szó - főleg ha natural spray-ről beszélünk - mert általában nem szeretem minden nap ugyanazt az illatot használni. Nálam ez hangulatfüggő. Inkább kesernyés mint édes illat, sajnos nem éreztem sokáig magamon sokszor kellett újrafújni de annyira tetszik az illat hogy nem kizárt hogy parfüm változatban is megvásárolom hamarosan.

NYC lakk 264 Lincoln Square  Lavender│Szerintem ez egy babarózsaszín árnyalat volt abból az időből amikor még úgy halmoztam az NYC lakkokat mint most a Rimmel-t. Pedig tartós sem volt és lassan is száradt. NYC pult már nincs (néhány kósza kifutó terméket még látni lehet a Rossmann-ban)  szerintem ennek a márkának már leáldozott. Nem is vennék már lakkot tőlük.




You Might Also Like

1 hozzászólás

Facebook